spot_img

EUROPAfest 2016, povestea de succes continuă!

Caracterizat prin autenticitate, diversitate şi ţinută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediţie la promovarea unei imagini pozitive a României în întreaga lume. Singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic continuă şi în 2016 cu concerte de excepţie. Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest prezintă în perioada 12–21 mai, peste 300 de artişti din 43 de ţări – Europa, dar şi invitaţi speciali din SUA, Australia, Venezuela, Hong Kong sau Japonia.

EUROPAfest este primul eveniment căruia Casa Regală din România i-a acordat Înaltul Patronaj. În 2015, valoarea festivalului a fost reconfirmată de Comisia Europeană şi Parlamanetul European prin acordarea titulaturii EFFE, Europe’s Finest Festivals.

Ca în fiecare an festivalul aduce o varietate de artişti din toată lumea. Cei mai mulţi se află pentru prima oară în România, aducând acel aer de prospeţime şi noutate, apreciat de spectatori şi specialişti deopotrivă. Prin concertele oferite în Bucureşti şi Sibiu, atât pe scene tradiţionale, cât şi în spaţii neconvenţionale, muzicienii de la EUROPAfest reuşesc să creeze emoţie şi experienţe memorabile fiecărui ascultător.

Cele 10 zile de festival aduc o agenda plină – concerte, concursuri internaţionale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru că totul să culmineze cu Concertul de Gala din 21 mai. Evenimentele EUROPAfest se desfăşoară în locaţii diferite pentru a da posibilitatea manifestărilor paralele: Teatrul Odeon, Sala Teatrelli, Sala Auditorium – Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub Gabroveni, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L’Estaminet şi Athenee Palace Hilton.

Directorul festivalului, Luigi Gageos declară: “Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune. Am ales în echipă oameni care cred cu tărie că muzica adevărată va dăinui şi se va bucura de apreciere, dincolo de contextul comercial, cu branduri care apar peste noapte, prin tactici de marketing. În cei 23 de ani de existenţă am ales intenţionat să punem accentul pe conţinut, pe diversitate, pe noul val de artişti şi mai puţin pe imagine, pe împachetarea frumoasă care să vândă. Cred că avem un public avid de frumos, de lucruri de calitate care apreciază un festival autentic şi mă bucur să văd că numărul spectatorilor creşte exponenţial de la an la an.”

S-au pus în vânzare biletele. Detalii despre concerte se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro .

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Agenda EUROPAfest 2016

Bucureşti & Sibiu, 12 – 21 mai

Agenda EUROPAfest reuneşte 10 evenimente.

Cele mai apreciate evenimente care se desfăşoară sub umbrela EUROPAfest sunt:

12 mai | Opening Gala Concert – Bucureşti & Sibiu

EUROPAfest îşi deschide porţile cu un dublu concert – Bucureşti | Sibiu pe 12 mai. Dacă pe scena Teatrului Odeon se vor auzi acorduri de blues, pop şi jazz, cu Dan Papirany Band / Australia, Noua Zeelandă şi Far from Carolina / UK, SUA, pe scena Sălii Thalia din Sibiu va avea loc un concert simfonic cu laureata EUROPAfest 2015, Ekaterina Valiulina / Rusia, Elveţia alături de orchestra Filarmonicii din Sibiu.

14 – 21 mai | Bucharest International Jazz Competition

Cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, Bucharest International Jazz Competition sărbătoreşte a 10-a ediţie. Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită publicul să descopere jazz-ul în varietatea să de forme în concertele oferite de noul val de artişti. 25 de trupe şi solişti din 26 de ţări, din Europa SUA, Canada sau Hong Kong, promit publicului român jazz de calitate, seri caracterizate prin prospeţime, originalitate, ritm, armonie şi combinaţii inedite. Mai multe informaţii pe www.jazzcompetition.ro . BIJC 2016 este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

14 – 21 mai | Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti

Cel mai puternic concurs din regiune şi no. 1 în România, atât ca număr de participanţi, cât şi ca nivel profesional, JIMCDL are misiunea de a descoperi şi promova noile stele ale muzicii clasice. Desfăşurat anual din 1994, alternativ pentru pian, vioara, flaut, clarinet şi compoziţie, evenimentul prezintă o varietate de “şcoli de muzică”, oferind un spaţiu interactiv al schimburilor de idei, dar şi experienţă unei competiţii deschise, obiective. În 2016, 100 de pianişti din 35 de ţări se luptă pentru premii de 10.000 EUR. Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere la EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.

13 – 20 mai | Caffe Festival Ibis

Cu un concept interesant, EUROPAfest – Caffe Festival Ibis mută concertele din spaţiile tradiţionale în spaţii neconvenţionale. Artiştii din festival oferă concerte de jazz, blues şi jam sessions în mijlocul audienţei. Locaţia de tradiţie a evenimentului este Caffe L’Estaminet din cadrul Ibis Nord Hotel.

17 – 20 mai | Master-classes şi Workshopuri

Punctul de atracţie îl reprezintă workshopul de pian condus de apreciata Dr. Jane Solose din SUA. De asemenea, vor avea loc ateliere de jazz.

21 mai | Gala EUROPAfest

Un eveniment de ţinută, o seară în care publicul are ocazia să reîntâlnească cele mai apreciate prezente din festival. Punctul culminant al festivalului include decernări de premii, speech-uri ale invitaţilor speciali, momente de muzică bună şi atmosferă specială. Cu această ocazie are loc şi decernarea Diplomei de Excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508