spot_img

Bienala de Arte Miniaturale -Timișoara 2016

Bienala de Arte Miniaturale – Timișoara 2016 – este un proiect multidisciplinar de educaţie culturală, care are ca obiectiv deschiderea de noi perspective şi posibilităţi de interacţionare între artiști, studenți și iubitori de artă. Ajunsă la a doua ediție manifestarea încearcă să stabilească punţi de legătură între cultură şi educaţie, facilitând astfel accesul tineretului la cultură. Promovând creativitatea, dezvoltarea de noi forme de expresie artistică şi socializarea intercomunitară, evenimentul contribuie la promovarea diversităţii culturale şi la schimbarea mentalităţilor.

Începând cu această ediție Bienala de Arte Miniaturale Timișoara a dezvoltat un parteneriat cu Bienala de Arte Miniaturale din Québec, Canada, manifestări înfrățite ce au un scop comun – să promoveze arta miniaturală, să micșoreze distanțele, să încurajeze creația.

Organizator: Universitatea de Vest Timișoara, România – Facultatea de Arte și Design

Partener principal: Primăria Municipiului Timișoara, România

Partener cultural: Bienala de Arte Miniaturale din Québec, Canada

Condiții de participare:

1. Poate participa orice artist a cărui vârstă minimă este de 18 ani și este de acord cu prevederile prezentului regulament, orice creator în domeniul artelor vizuale, elev, student, specialist, proiectant, creatori care au statutul de artiști profesioniști.

2. Sunt acceptate lucrări din domeniul artelor vizuale: pictură, grafică (toate tehnicile sunt admise, inclusiv cele digitale), sculptură, ceramică, arte textile, fotografie (fotografie experimentală).

Organizatorii BIAMT își rezervă dreptul de a schimba categoria selectată, dacă este considerată nepotrivită. În acest caz artistul va fi notificat.

3.Dimensiunile maxime acceptate sunt: 15/15cm – pentru lucrări bidimensionale; 15/15/15cm – pentru lucrări tridimensionale, greutate maximă admisă – 350 grame.

Dacă se depășesc dimensiunile oricărei laturi a lucrării, aceasta va fi descalificată.

3.Fiecare operă de artă trebuie să poată fi identificată printr-o etichetă aplicată pe reversul acesteia, care să conțină: numele și prenumele autorului, țara/orașul, titlul lucrării, secțiunea, tehnica, dimensiunile, anul realizării și o săgeată care să indice partea de sus a piesei.

4.Un artist poate participa cu maxim două lucrări. Participarea la expoziţie este gratuită.

5.Pentru realizarea catalogului, fiecare participant va trimite, odată cu formularul de participare și lucrările, câte o fotografie de calitate a fiecărei lucrări în format digital (cd-dvd, jpg, 300 dpi). Subliniem necesitatea unei fotografii de calitate.

6.Data limită pentru trimiterea formularului de participare semnat (în original) și a lucrării prin poștă este 08 aprilie 2016. Formularul de participare și fotografiile lucrărilor se vor trimite pe mail până la aceeași dată limită – 08 aprilie 2016.

7.Lucrările vor fi donate de către fiecare participant și vor intra în patrimoniul Bienalei de Arte Miniaturale Timișoara – respectiv a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

8. Completarea formularului de înscriere a Bienalei de Arte Miniaturale Timișoara și semnarea acestuia, confirmă acceptarea regulamentului manifestării.

9. Organizatorii Bienalei de Arte Miniaturale Timișoara nu au nici o responsabilitate față de deteriorările lucrărilor apărute în timpul transportului.

10. Costurile ocazionate de expedierea lucrărilor către bienală, sunt suportate de către participanți.

11.Lucrările expuse pot forma obiectul unor emisiuni televizate, pot fi reproduse în presă şi publicate sub forma unor buletine, cataloage sau materiale video, fără obligaţii din partea organizatorilor către autori.

12. În cazul în care lucrările se constată că sunt deteriorate în timpul transportului, nu respectă specificaţiile tehnice (dimensiuni, etichetare, fotografia de calitate necesară catalogului) precizate în prezentul regulament sau sunt în contradicţie cu regulamentul bienalei, juriul îşi rezervă dreptul de a respinge aceste proiecte.

Premii:

Se vor acorda șase premii egale pentru următoarele categorii: pictură, grafică, sculptură, ceramică, arte textile, fotografie experimentală.

Juriul:

Juriul este compus din cinci artiști profesioniști recunoscuți în domeniul artelor vizuale. Juriul va selecta lucrările și ulterior va desemna premile acordate pe secțiuni. Deciziile juriului sunt definitive și fără drept de apel.

Reguli generale

Artistul dă dreptul Bienalei de Arte Miniaturale Timișoara să copieze, să publice și să facă publicitate prin intermediul imaginilor trimise de autor, în scopul de a promova expoziția. Această licență nu are o limită geografică sau de timp.

Odată cu realizarea materialelor promoţionale, organizatorii vor edita un catalog al manifestării, câte un exemplar din acesta fiind expediat gratuit fiecărui participant.

Comunicare

Artiști participanți vor primi confirmarea participării prin e-mail. Este responsabilitatea artistului de a scrie corect și clar datele de contact pe formularul de înscriere. În cazul în care e-mail-ul artistului sau adresa poștală este incorectă sau ilizibilă, BIAMT nu va fi responsabilă pentru netransmiterea informațiilor.

Adrese:

Adresa de mail la care vor fi trimise fotografiile(format jpg) împreună cu formularul de înscriere (format doc): secretariat.arte@e-uvt.ro

Adresa la care vor fi trimise lucrările împreună cu formularul de înscriere semnat în original:

BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTE MINIATURALE – TIMIȘOARA 2014; FACULTATEA DE ARTE ŞI DESIGN DIN TIMIŞOARA; STR. OITUZ, NR. 4, cod 300086, TIMIŞOARA, jud.TIMIŞ, ROMANIA

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta Directorul Bienalei de Arte Miniaturale – lect.univ.dr. Valentina Ștefănescu, e-mail: valentina.stefanescu@e-uvt.ro și link-ul arte.uvt.ro /

Termeni

Perioada, pentru trimiterea formularelor de participare și a lucrărilor, este: 01 martie 2016 – 08 aprilie 2016

Jurizare: 20 aprilie – 21 aprilie 2016

Decizia juriului va fi transmisă prin e-mail participanților în data de 25 aprilie 2016

Deschiderea expoziției: 05 mai 2016, ora 14.00

Durata expoziției: 05 mai – 03 iunie 2016

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508