Joi, 31 martie şi vineri, 1 aprilie 2016, de la orele 20:00, la Teatrul Mic din Bucureşti, coregraful Gigi Căciuleanu invită publicul la o nouă întâlnire cu ideile sale, cu imaginaţia sa debordantă, cu umorul şi neliniştea interioară, cu perpetua sa mişcare, cu tentaţia improvizaţiei pornind de la… orice, toate acestea regăsite într-un spectacol ce surprinde încă din titlu.
Un minut de dans sau Uf!!!, este spectacolul de teatru coregrafic în care rostirea versurilor, în română şi franceză, dar şi cu trimiteri la rusă sau germană, s-a integrat în mişcarea pornită sau sugerată cumva de cuvânt, desigur pe o muzică adecvată, cântată live, de asemenea sub semnul improvizaţiei.
Spectatorii vor fi martori ai acelor momente dificile ale creației, care piere imediat ce a fost arătată pe scenă. Tot ce rămâne e o emoție intensă, consecință a gestului creat, irepetabil.
„Căciuleanu este, pe rând, gazdă a spectacolului, istoric al propriei cariere, filozof al disciplinei pe care o reprezintă, dansator, coregraf la repetiţii, coregraf admirându-şi propria creaţie finalizată, recitator, poet, actor, vedetă primind aplauzele de final ale unui public fericit şi îmbujorat, elev al profesoarei ce, la 91 de ani (!), îl conduce cu lejeritate într-un dumnezeiesc moment de improvizaţie”, scrie Mihai Brezeanu în agendaliternet.ro, despre premiera spectacolului, referindu-se inclusiv la momentul când Miriam Răducanu și elevul său, Gigi Căciuleanu au improvizat un moment de dans în fața publicului.
„Creativitate. Dans. Exuberanţă. Umor. Muzică. Teatru. Naturaleţe. Poezie. Şi, mai presus de toate, un nou concept de spectacol, o altă viziune asupra actului de creaţie. Căciuleanu dă la o parte perdeaua din spatele scenei şi ne invită să participăm şi noi, publicul, să vedem cum se construieşte un moment coregrafic. Un spectacol viu, fresh, actual şi foarte personal. Nimic nu este gratuit, cu efecte care şochează doar de dragul noutăţii şi surprizei (efecte de care fac uz foarte multe coregrafii contemporane). Aici totul este dozat şi echilibrat, cu răspunsuri şi întrebări (spuse însă într-un fel nespus până acum), cu joc, cu şagă, cu poveste”. (Corina Dima, ziarul Metropolis).
Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”. Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Ana Vişan şi Andrei Iancu, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu.
Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.
Parteneri: Radio România Cultural, Şapte Seri, RFI România, Port.ro, Accente, Kult Studio, theFest.ro
Foto: Iulia Antocică
Biletele se găsesc la Teatrul Mic (tel. 021 314 70 81), în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.