spot_img

”Da Capo Arcub Chamber Music”: Gilles Apap și Diana Ketler

Luni, 7 martie 2016, de la ora 19:30, ARCUB celebrează în avans misterul feminității printr-un concert inedit din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC: GILLES APAP & DIANA KETLER. În atmosfera intimă a Hanului Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90), iubitorii muzicii clasice vor primi un cadou fascinant, construit prin acordurile de vioară și pian ale celor doi artiști cunoscuți la nivel internațional.

Program

Franz Schubert – Sonatine for Violin and Piano in D Major, D384

Allegro Molto

Andante

III. Allegro Vivace

Leoš Janáček – Sonata for Violin and Piano JW VII/7

Con moto

Ballada

III. Allegretto

Adagio

Claude Debussy – Sonata for Violin and Piano in G minor, L 140

Allegro Vivo

Intermède: Fantasque e léger

III. Finale: Très animé

Maurice Ravel – Tzigane, rhapsodie de concert

Bonus: improvizații surpriză à  la Gilles Apap!

Apreciat de Yehudi Menuhin drept un adevărat violonist al secolului XXI, Gilles Apap (vioară) este un muzician clasic, foarte solicitat în calitate de solist, alături de orchestre din lumea întreagă. Artistul s-a făcut remarcat prin prin capacitatea de a integra în repertoriul său o mare varietate de genuri muzicale pentru că Gilles nu se rezumă doar la a trece dincolo de frontiere, ci construiește cu mult talent punți între stiluri precum American oldtime, Irish și chiar jucăușa muzică a romilor, respectând standardele unui repertoriu clasic.

Ca solist, Gilles a evoluat alături de Orchestra Simfonică din Berlin, Orchestra Simfonică din Berna, Filarmonica Israelului, Filarmonica din San Francisco, Orchestra Simfonică din Istanbul, Orchestra Simfonică Ungară, Orchestra de Cameră din Geneva, Orchestra din Île-de-France, Orchestra Națională Rusă, Filarmonica din Dresden, Orchestrele Simfonice din Vancouver și Winnipeg, Tokyo Mozart Players, Filarmonica din Boston, precum și multe altele. Dincolo de performanțele sale interpretative, Gilles Apap este apreciat pentru atelierele sale și cursurile master susținute în cadrul a numeroase instituții de prestigiu, cum ar fi Academia de Muzică de Vest și Universitatea Indiana din Statele Unite ale Americii, Academia de Muzică din Malmo (Suedia), La Grenier de la Mothe (Franța), Universitatea Lisabona din Portugalia, Conservatorul din Geneva (Elveția), Mark O’Connor Fiddle Camp sau Festivalul Aguascalientes din Mexic.

Diana Ketler (pian) provine dintr-o renumită familie de muzicieni din Riga și a început  studiul pianului la vârsta de cinci ani, debutând la 11 ani sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solistă şi muziciană de cameră a avut concerte în aproape toate ţările europene, Japonia, Canada, America şi Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Cameră din Salzburg, Münchener Bachorchester, Orchestrele de Cameră din Kobe, München și Riga și Orchestra Națională Sinfonică Letonă.

A susținut recitaluri în săli renumite precum Glenn Gould Studios din Toronto, South Bank din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Tokio Opera City Hall, Suntory Hall sau la Osaka Symphony Hall. Diana este invitată regulat la Festivaluri precum cel din Lucerna, la Wiener Festwochen, Festivalul Gstaad Musiksommer, Festivalul de Muzică de Cameră din Oxford sau Elverum Festspiele și concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. În sezonul 2009/2010 a debutat la Musashino Hall din Tokio, la Konzerthaus şi Musikverein din Viena şi la Carnegie Hall din New York. Fiind director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania din 2004 şi director artistic al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, Diana este din 2001 profesoară de pian la Royal Academy of Music din Londra.

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 48,6 lei (categoria I) și 27 lei (categoria II) sunt disponibile online pe website-ul ARCUB: arcub.ro/bilete-online/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508