Duminică, 21 februarie 2016, de la ora 17:00, la cafeneaua Therapy (Str. Sfinţii Voievozi nr. 60) va avea loc deschiderea expoziţiei „Mai mult sau mai puţin”, expoziţie cu vânzare de miniaturi create de artistul Laurenţiu Z., pentru a ajuta un om al străzii, cu implicarea organizaţiei Samusocial România. În cadrul acestui eveniment artistul va susţine un performance poetic.
Artistul ignorant Laurențiu Z. pornește, începând cu data de 21 februarie 2016, proiectul ”Mai mult sau mai puțin”, un proiect artistic-social destinat realizării unui scenariu de conștientizare, în cadrul comunității de oameni pasionați sau nu de artă, a faptului că împreună putem păși în întâmpinarea nevoilor altor oameni .
Prin urmare, artistul pune la dispoziția vizitatorilor o serie limitată de miniaturi în schimbul disponibilității (mai mult sau mai puțin) materiale a celor ce vor să se implice în asigurarea resurselor necesare restabilirii sănătății unui om din București.
Transparența și sinceritatea artistului au fost întâmpinate de Organizația Non-Profit Samusocial din Romania, care a pus la dispoziția noastră un caz social al unui om pe care, împreună, dorim să îl ajutăm.
Un alt partener foarte important al acestei ”întâmplări” este Therapy (Str. Sfinții Voievozi nr. 60), locul ce găzduiește timp de o săptămâna proiectul.
Fiecare miniatură este achiziționată printr-o implicare materială și emoțională totodată, fundamentul acestui proiect fiind reciprocitatea conviețuirii în cadrul aceleiași comunități.
Laurențiu Z. (și aici este, de fapt, ideea efortului său) realizează miniaturi, variante originale ale lucrării „Old Man in Sorrow” , de Vincent van Gogh.
”Când am văzut prima oară fotografia cu pictura lui Vincent, mi-a părut atât de reprezentativă pentru starea existențială a omului din România.
Ne detestăm condiția umană atât de tare până la a distruge ceea ce iubim și, deseori, iubim doar ca să distrugem.
Mai mult sau mai puțin este o primă încercare de stabilire a unor termeni și principii umane, rezultatul unei străduințe personale de a asigura oamenilor din comunitate importanța propriului rol, suprimat de corupția instituțională și mass-media. Astfel, pășim împreună în întâmpinarea nevoilor altor oameni.
Binele rezultat în urma acestei întâmplări dintre oameni este, MAI MULT SAU MAI PUȚIN, întâmplător.” Laurențiu Z.