spot_img

La Centrul Naţional al Dansului Bucureşti încep cursurile şi programele pentru copii

În cadrul STUDIOULUI DE DANS CONTEMPORAN CNDB, pe lângă cursurile săptămânale de dans contemporan pentru copii pe care CNDB le susţine de peste 3 ani, introducem începând cu luna februarie 2016 un nou format: întâlnirile PLAYGROUND pe care le imaginăm si le dorim a fi un loc de joacă creativă și educație a spiritului liber destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

Astfel, cursurile săptămânale de dans contemporan pentru grupele de vârstă 6 – 8 ani şi 9 – 11 ani vor fi susţinute de două coregrafe îndrăgite de copii, Catrinel Catană şi Mihaela Elena Zamfirescu.

Grupa 6 – 8 ani

Profesor Catrinel Catană

În zilele de marți, orele 17.30 – 18.30

Modul I:  16, 23 februarie, 1, 8, 15 martie

Modul II:  29 martie şi 5, 12, 19, 26 aprilie

Grupa 9 -11 ani

Profesor Mihaela Elena Zamfirescu

În zilele de luni, orele 17.30 – 18.30

Modul I:  15, 22, 29 februarie, 7, 14 martie

Modul II:  28 martie şi 4, 11, 18, 25 aprilie

Prețul unui modul de 5 ședințe este de 200 lei și se achită la începerea modulului.

Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

Noile întâlniri PLAYGROUND vor avea loc la final de săptămână, sâmbăta și duminica, sub forma unor ateliere de creație ghidată, în centrul cărora stă corpul în relație cu alte medii  și mijloace de expresie: muzică, lumină, culoare, poezie, povești, costume, măști, etc.

Întâlnirile PLAYGROUND din zilele de sâmbătă au loc pe 13, 20, 27 februarie, orele 11.00 – 12.30 și sunt conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc și se adresează grupei de vârstă 7-11 ani

Tematica propusă pentru aceste trei zile de sâmbătă este Jocuri senzoriale – Văd sunete și aud culori.

„Ne jucăm cu percepția, învățăm să ne folosim și să ne controlăm simțurile, cum mă mișc eu, cum se mișcă altcineva, cum vorbim, ce înseamnă tare sau moale, repede sau lent, ce trezește în noi încercarea unui anume miros sau a unui anume gust.

Ce este incitant la acest tip de jocuri este că îi face pe copii să realizeze că lumea în jur este surprinzător de bogată față de cum o percep zi de zi, este plină de mișcare, de sunete, mirosuri, atingeri, gusturi, experiențe senzoriale pe care ne-am obișnuit să le trecem cu vederea, să le ignorăm.”

Întâlnirile PLAYGROUND din zilele de duminică au loc pe 14, 21, 28 februarie, orele 11.00 – 12.30 și sunt conduse de câte doi sau trei dintre următorii îndrumători: Smaranda Găbudeanu, George Turliu, Paul Dunca, Marian Cîtu și Selma Dragos, în colaborare cu Asociația PETEC.

Tematicile propuse pentru zilele de duminică sunt:

14 februarie – Împreună în Spaţiu – Marian Cîtu aka Rufi, Smaranda Găbudeanu și Paul Dunca

(pentru copii de peste 3 ani)

„Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă liftul cu care urci nu s-ar opri la etajul 10 sau 100, ci ar merge mult, mult mai departe? Şi dacă în lift ar mai fi cu tine câţiva prieteni curajoşi cu care să explorezi Spaţiul? Îţi propunem o călătorie în Sistemul Solar, în care aflăm câte ceva despre corp, gravitaţie, inelele lui Saturn şi cum se spală pe dinţi astronauţii. Rufi va crea muzici intergalactice şi te va ajuta să interceptezi semnale extraterestre, iar de la Smaranda vei învaţa că timpul şi spaţiul sunt relative, cel puţin duminica.”

21 februarie – Laborator de frici, fobii, groază şi paranoia  – Paul Dunca, Selma Dragoş (7-12 ani)

„Care sunt cuvintele cu care vorbeşte frica? Unde în corp apare teama? Unde se naşte curajul? Care sunt lucrurile de care ne temem toţi? Adulţii au şi ei fricile lor? Putem să invităm frica la joc şi dans? Ce devine ea, dacă o facem partener de joacă? Un coregraf, o regizoare şi o actriţă te iau de mână şi sar împreună cu tine în necunoscut.”

28 februarie – Legenda lui Perseu – George Turliu şi Smaranda Găbudeanu (6-9 ani)

„Andromeda, Casiopeea, Perseu … de unde vin numele acestor constelaţii?

Bolta stelară şi aventurile eroului grec reprezintă pretexul unei călătorii muzical-teatrale, în care dăm împreună contur, cu ajutorul diferitelor instrumente muzicale, al dansului, al elementelor de recuzită şi al măştilor, al lumii fabuloase a miturilor.“

Prețul unei întâlniri PLAYGROUND este de 35 lei, se achită pe loc.

Înscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

La fiecare întâlnire PLAYGROUND pot participa maxim 20 de copii.

Detalii despre programele CNDB pentru copii găsiţi pe site-ul www.cndb.ro

Toate cursurile şi atelierele au loc la sediul nostru din B-dul Mărăşeşti 80-82.

Întrebări şi înscrieri pe adresa cursuri@cndb.ro

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Veioza Arte, Feeder.ro, Orasulm.eu, Getlokal.ro, Onlinegallery.ro, Șapte Seri, Zelist, Art Out, Graphic Front,  Melc Codobelc, Agenda Culturală Pentru Copii

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508