spot_img

Coregraful Cosmin Manolescu va deschide cel de-al doilea sezon Round Table București

Joi, 11 februarie 2016, de la ora 19:00,  va debuta un nou sezon al spectacolelor – conferință moderate de Valentina Sandu – Dediu. Evenimentele Round Table București se vor desfășura în fiecare seară de joi, timp de opt săptămâni, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București (Strada Știrbei Vodă nr. 33), iar publicul din țară poate urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro. Primul eveniment din seria celor 8 ediții va fi dedicat coregrafului și managerului cultural Cosmin Manolescu, remarcat în ultimii 25 de ani pentru rolul esențial avut în promovarea dansului contemporan în România, dezvoltând numeroase proiecte culturale în plan național și internațional. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Publicul bucureștean va fi invitat în perioada imediat următoare să ia parte la trei astfel de noi întâlniri avându-i în prim plan pe interpretul Marcel Pavel (18 februarie), violoncelistul Marin Cazacu (25 februarie) și criticul literar și eseistul Dan C. Mihăilescu (3 martie).

„Dansul este o artă care poate schimba omul, care îţi poate modifica structural concepţia despre corp, despre oameni, despre viaţă. Dansul contemporan este emoţie, este ceva viu, o artă a prezentului care pune întrebări şi care ne transformă.” – Cosmin Manolescu

Coregraful este cunoscut publicului larg prin contribuția importantă pe care a avut-o în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România prin Fundația Gabriela Tudor precum și prin contribuția directă pe care a avut-o la fondarea Centrului Național al Dansului (2002-2004), singura instituție publică de spectacole destinată susținerii dansului contemporan la nivel național.

Cu o bogată expertiză în managementul de proiect și dezvoltare organizațională, între anii 1997 și 2015, Cosmin Manolescu a realizat peste 150 de proiecte culturale dedicate dansului, managementului cultural și artelor contemporane în țară, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Japonia.

Din 1997 este director executiv al Fundației Gabriela Tudor și, totodată, directorul artistic al companiei Paradis Serial, sub a cărei titulatură realizează numeroase spectacole, ateliere, turnee și evenimente culturale.

Prin experiența în realizarea proiectelor de colaborare culturală europeană și internațională, în perioada 2011 – 2015, împreună cu Ștefania Ferchedau, Cosmin Manolescu a condus în calitate de lider de proiect programul european de mobilitate și creație artistică E-Motional co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Cultura 2007-2013.

În perioada 2012 – 2014 a fost director artistic al spațiului-laborator ZonaD unde a realizat diferite ateliere, rezidențe și proiecte pentru publicul larg. În anul 2015 a făcut parte din echipa Curatorium care a conceput programele și proiectele din dosarul de candidatură pentru „București 2021 – Capitală culturală” –  și a finalizat programele internaționale „E-Motional: rethinking dance” și „Eastern Connection” unde a colaborat cu o serie de artiști, producători și critici de dans din România, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Italia, Norvegia și Japonia.

În luna decembrie 2014, Centrul Național al Dansului i-a oferit Premiul de excelență pentru rolul adus în dezvoltarea dansului contemporan în România, iar în decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a acordat „Premiul «Matei Brâncoveanu»” pentru secțiunea „Dans” pentru spectacolul Zmeul – Ce este dansul contemporan? pe care l-a realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita.

Joi seară, Cosmin Manolescu a pregătit mai multe momente artistice – surpriză

La evenimentul propus în seara zilei de joi, 11 februarie, care va  începe la ora 19:00, dialogul purtat cu Valentina Sandu – Dediu  va fi completat prin diferite momente artistice performative alese de Cosmin Manolescu și invitații săi.

Pe scena Studioului de Operă al Conservatorului bucureștean vor fi prezentate fragmente din filmul-spectacol Zmeul – Ce este dansul contemporan, realizat în urma unei călătorii de patru ani în spațiul geografic japonez. Publicul spectator va putea urmări un duet performativ susținut de Cristina Lilienfeld și Smaranda Gabudeanu din spectacolul Nu toți sunt eroi, o poveste inspirată din dosarele CNSAS ale bunicilor celor două artiste. Iar cel el de-al treilea moment artistic va cuprinde duetul „I tuoi fiori” susținut de Catrinel Catana și Cosmin Manolescu prin fragmentul ales din spectacolul-instalație Camera 1306 [I Am Myself] care a fost prezentat cu succes la Hotel InterContinental în stagiunea 2012-2014.

Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN.

La eveniment, intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile. Seara de joi se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri susținută de Organizația Somelierilor din România, prin prezența somelierului Istvan Pentek.

Fiecare spectacol – conferință va dura 90 de minute și va fi transmis în direct pe www.EnjoyTv.ro

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică, Exces Music, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Organizația Somelierilor din România, Asociația Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: SapteSeri, Observator Cultural, LiterNet, AgentiadeCarte.ro, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Librăriile Humanitas, Bucureșteni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural, Online Gallery, Romanian Global News.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508