spot_img

Casting pentru spectacolul ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe, în regia lui Răzvan Ioan Dincă

Luni, 7 martie 2016, Grand Cinema&More organizează casting pentru unul dintre cele mai frumoase spectacole muzicale din toate timpurile: ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe.

Câștigător a numeroase premii precum Theatre World Awards, Tony Awards, Drama Desk Awards și Laurence Olivier Awards și considerat de criticii din întreaga lume drept ,,musicalul perfect”, spectacolul care poartă semnătura regizorului Răzvan Ioan Dincă va fi realizat pe noua scenă a sălii Epika cu ocazia celebrării a 60 de ani de la premiera mondială de pe Broadway.

Construit ca un spectacol de anvergură, gândit atât pentru suflet, cât și pentru minte deopotrivă , noua producție prezintă dintr-o altă perspectivă o poveste extrem de cunoscută și mereu actuală. Echipa de creație este compusă din regizorul Răzvan Ioan Dincă, dirijorul Daniel Jinga, scenograful american Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregraful Violeta Dincă și lighting designerul Daniel Klinger. Traducerea și adaptarea libretului este realizată de Ernest Fazekas.

Răzvan Ioan Dincă este recunoscut pentru spectacolele realizate ca și regizor, dar și ca promotor al musicalului în România, la inițiativa sa jucându-se la București în premieră națională musicaluri precum ,,Godspell” de Stephen Schwartz, ,,Romeo și Julieta” de Gérard Presgurvic sau ,,Rebecca” de Sylvester Levay. A regizat mai multe spectacole de teatru dramatic, operă, operetă şi musical, printre acestea numărându-se ,,A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, ,,O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Capul de rățoi” de George Ciprian, spectacolele de opereta ,, Voievodul Țiganilor” și „Liliacul” de Johann Strauss-fiul,  spectacolul-colaj „Paris, mon amour” și multe altele.

Castingul, care va avea loc în sala Epika din cadrul Grand Cinema&More (Băneasa Shopping City), se adresează atât soliștilor, actorilor, cât și dansatorilor. Castingul pentru soliști și actori vizează următoarele roluri: Eliza Doolittle – soprană, Henry Higgins – bariton/tenor, Colonel Pickering – actor cu talent muzical, Alfred P. Doolittle – actor/bariton, Mrs. Higgins – actriță, Mrs. Pearce – actriță, Freddy Eynsford – Hill – tenor.

Atât castingul pentru soliști și actori, cât și cel pentru balet se vor desfășura în două etape. Astfel, pentru soliști prima etapă, care se va desfășura în data de 7 martie 2016, constă în interpretarea a două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol muzical (altul decât ,,My Fair Lady”). În etapa a doua, care va avea loc în data de 11 martie 2016, candidații care au fost selectați în prima etapa vor interpreta un moment muzical din ,,My Fair Lady”. Pentru înscrieri, persoanele interesate sunt rugate să trimită următoarele informaţii: CV (cu poză actuală), titlurile celor două momente muzicale interpretate în prima etapă, modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor). Candidaturile pot fi trimise pe adresa: casting@myfairladyromania.ro până în data de 6 martie cel târziu.

Pentru actori, castingul se va desfășura într-o singură etapă și va consta într-un interviu pentru rolurile care nu conțin momente muzicale. Înscrierile se fac în baza CV-ului (cu poză actuală) trimis pe adresa casting@myfairladyromania.ro până în data de 6 martie cel târziu.

Castingul de balet se adresează persoanelor (fete și băieți) cu experiență în dansul clasic, contemporan și de caracter și se va desfășura în două etape. Prima etapă constă în interpretarea unui moment solo cu durata maximă de 2 minute. În etapa a doua, candidații care au fost selectați în prima etapa vor prezenta un moment de  improvizație. Coloana sonoră pentru momentul solo va fi asigurată de către candidat, iar coloana sonoră pentru momentul de improvizație va fi asigurată de organizatori.

Pentru înscrieri, candidații sunt rugați să trimită următoarele informaţii: CV (cu poză actuală) și titlul piesei alese pentru momentul solo pe adresa casting@myfairladyromania.ro până în data de 6 martie cel târziu.

Se caută și figurație specială. Tipologile vizate sunt: copil (fetiță, vârsta maximă 12 ani, cu figură angelică), persoană matură mică de statură (maxim 1,20 m înălțime) cu disponibilitate și talent pentru mișcare și dans, persoana înaltă (minim 2,05 m înălțime) și persoană supraponderală cu abilități speciale pentru mișcare. Persoanele interesate sunt rugate să trimită o fotografie actuală și datele de contact pe adresa casting@myfairladyromania.ro până la data de 6 martie cel târziu.

Perioada de repetiții este 15 martie – 25 mai, iar primele reprezentații ale spectacolului ,,My Fair Lady” vor avea loc în 26, 27, 28 și 29 mai 2016.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508