Miercuri, 20 ianuarie 2016, începând cu ora 18.00, Victoria Art Center ( Calea Victoriei nr.12C) vă invită la vernisajul expoziției ”Nature v2.0 Nucleu 0004”. Artiști: Lia Bira, Roberta Curcă, doamna Dia, Florin Frătică, Irina Maria Iliescu, Kiki Mihuță și Bogdan Olaru, Marina Oprea, Maciej Rerek, Rio Rio, Alexandra Terzi, Vangjush Vellahu. Proiect coordonat de Gabriela Mateescu și taietzel ticalos. Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 ianuarie- 20 februarie 2016.
Prinși între nostalgia habitatului distrus și menținerea și sporirea confortului creat, folosim azi medii alternative care simuleaza spațiile naturale. Flora și fauna devin un fundal vag, hibrid pe care se profilează repetitivitatea arhiecturală. Reintoarcerea către paradisul nealterat este iluzorie. Nu există decât ”upgrade”.
Nucleu 0000 este un grup mobil, în permanentă schimbare. El își va modifica denumirea, crescând cifra finală cu fiecare eveniment, expoziție,expunere publică. Proiectul își propune să strângă laolaltă artiști contemporani în diverse acțiuni sociale și culturale (workshopuri, intervenții în spațiul public, conferințe) ce implică o vizibilitate mai mare pentru artiști și crearea unei relații mai strânse cu publicul.
Grupul Nucleu 0000 este un grup de tineri artiști care încearcă să înțeleagă ce poate să însemne arta ca obiect de larg consum, mediu și mod de viață. Acest efort de constatare însă nu este unul pasiv, ci el caută să genereze o platformă pentru tinerii care au ales domeniul artelor nu din pură întâmplare, ci din dedicare și pasiune. Grupul stimulează un răspuns din partea publicului, iar prin acțiunile lui doresc să creeze mobilizare pentru o prezență tot mai clară a tinerilor pe piața artistică. Artă contemporană de calitate există, și artiștii continuă să creeze dincolo de impedimentele financiare și sociale.
Artiștii speră ca dincolo de o inserție imediată în piața muncii corporatiste să existe o zonă în care creativitatea și experimentul, cuprinse în proiecte cu bătaie mai lungă, să se poată dovedi folositoare și demne de atenție dacă nu în plan economic, măcar la nivel cultural.
Un proiect inițiat de Gabriela Mateescu cu scopul de a crea un program de activități care să lărgească publicul cunoscător și iubitor de artă contemporană, oferind șansa tinerilor artiști să activeze în domeniul specializării lor.