spot_img

”Fairy Tales with Santa Claus”, la ICR New York

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, ora 16.00, Institutul Cultural Român din New York organizeză un amplu eveniment dedicat sărbătorii magice a Crăciunului, sub titlul ”Fairy Tales with Santa Claus”. La vernisaj, va fi prezent și Moș Crăciun, care va oferi daruri, premii și diplome tinerilor creatori. Desigur, nu va lipsi din scenografie tradiționalul brad de Crăciun. Proiectul celebrează tradițiile românești de Crăciun, retrăite de cei din comunitatea românească din SUA și împărtășite celor de alte naționalități, prin intermediul actului artistic.

Un prim eveniment va consta în vernisarea expoziției de desen și pictură, cu lucrări realizate de copii pe tema sărbătorii Crăciunului. În acest sens, ICR New York a invitat copiii din comunitățile românești din spațiul nord-american să trimită lucrări de desen și pictură, în orice tehnică – creioane colorate, acuarelă, guașă, acrylic, ulei, tehnică mixtă etc.  -, legate de simbolurile, mitologia și bucuria sărbătorilor de iarnă, pe adresa Institutului, până vineri, 4 decembrie 2015. Expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul anului.

Un al doilea eveniment va fi un microrecitalul, vocal și la pian, susținut de: Alexandra (7 ani) și Daniela Ghile (4 ani), Steven Liu (8 ani), Jonas Giannoni (7 ani), Owen Doyle (8 ani), Zack (7 ani) și Jared Meryn (7 ani), Manon (4 ani) și Mateo Juan (8 ani), elevii cunoscutei profesoare Alexandra Conte. Aceștia vor interpreta câteva cântece specifice Crăciunului, precum Twinkle, Twinkle, Little Star, Silent Night, Joy to the world, Jingle Bells, Making Friends și We Wish You a Merry Christmas. Evenimentul va începe cu recitarea unei poezii în limba română scrisă de George Coșbuc și recitată de Alexandra și Gabriela Ghile.

Al treilea eveniment va fi interpretarea la pian a Nataliei Pascu (10 ani) a cântecelor: Santa Claus is comin to town, Fur Elise, Rudolph, the Red-Nosed Reinder. Totodată, Isabella Pascu (8 ani) va recita poezia Copii vestesc nașterea Domnului.

Cel de-al patrulea moment al spectacolului va fi susținut de trioul vocal format din Constantin Dancu, Constantin Coșa și Alexandra Pevida, grup care va interpreta a capella următoarele colinde: O, ce veste minunată, La Vifleem colo-n jos, Deschide ușa creștine, Joy  to the World.

Vocalistul și chitaristul Cezar Giosan va susține cel de-al cincilea moment al serii, prin interpretarea a două piese, compoziții proprii – “Dă-i Domnului, Doamne” și „Crăciunul copiilor”. Melodiile fac parte de pe noul album, recent lansat, Trei Crai de la Răsărit – Colinde magice și cântece de iarnă. Albumul lui Cezar Giosan poate fi ascultat și online la adresa: http://www.cezargiosan.com/

Seara se va încheia cu un microrecital al formației The Roadrunners, compusă din: Dan Purcea (chitară), Gabi Purice (bass), Ben Dumbauld (percuție) și Maria Moldovan (voce și chitară). The Roadrunners  vor cânta pentru invitați următoarele melodii de sezon: Colindul Cerbului (original), Legănelul (original), Colindăm, colindăm iarna, Anotimpuri, Gutuia și Vreau o Sanie.

Evenimentul se va încheia cu dansul “renilor”, în care se vor prinde – în jurul unui minunat brad de Crăciun – toți copiii participanți, purtând căciulițe cu coarne de ren,  amintind astfel legenda despre sania lui Moș Crăciun, cea plină de daruri, ce vine trasă de nouă reni năzdrăvani și zburători. În final, tutror copiilor participanți le vor fi oferite diplome onorifice și cadouri.

Acest eveniment a fost sponsorizat anul acesta, cu generozitate, de către Societatea Română Creștină “DORUL”, fondată în 1903 în New York (reprezentată prin Președintele său, domnul Cristian Florin Pascu, și membrii activi ai săi). Colaborarea ICRNY cu Societatea Română Creștină “DORUL” are ca unic scop afirmarea valorilor autentice ale culturii și artelor românești în comunitatea româno-americană din New York.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508