spot_img

,,Opereta 65” : gale, spectacole, concerte, recitaluri

În această toamnă, unica instituție reprezentantă a genului operetei în România, Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, celebrează împlinirea a 65 de ani de la înființarea sub numele de Teatrul de Stat de Operetă, printr-o serie de evenimente speciale unite sub titulatura ,,Opereta 65” și menite să aducă în prim-plan farmecul și complexitatea acestui gen muzical.

Serile de gală, spectacolele, concertele și recitalurile compun o gamă de evenimente festive desfășurate pe tot parcursul lunii noiembrie în locațiile mai mult sau mai puțin convenționale ale celui mai modern și dinamic spațiu cultural inaugurat recent în București și totodată singurul teatru construit în România după anul 1989, Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”.

Seria de manifestări ,,Opereta 65” a debutat miercuri, 4 noiembrie 2015, cu un ,,Concert de Gală” susținut de Corul Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” urmat de ,,Invitație la vals”, concert care are loc astăzi și este susținut de Orchestra instituției.  Un moment aparte, îl va constitui Gala Aniversară ,,Opereta 65” care va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie,  ora 19.00, când foști și actuali artiști ai teatrului se vor afla împreună pe aceeași scenă în cadrul unui eveniment special. Înaintea acestei gale aniversare, în foaierul teatrului va avea loc vernisajul expoziției ,,Ion Dacian”.

Următoarele evenimente:

Dolce Vitaspectacol-colaj

Vineri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, ,,Dolce Vita”, cea mai recentă producţie a teatrului de Operetă şi Musical, aduce în prim-plan esenţa operetei şi a musicalului, a numerelor de cabaret şi de teatru-dans, în interpretarea artiștilor, Corului, Orchestrei și Ansamblului de balet al Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, pentru a redescoperi adevărata bucurie a vieţii.

Următoarele reprezentaţii: 14 și 15 noiembrie.

Concert de muzică religioasă

Duminică, 8 noiembrie, de la ora 13.00, la Biserica Sf. Gheorghe-Nou, Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” va susţine un concert de muzică religioasă ortodoxă, eveniment care oferă publicului ocazia de a asculta acest grup coral într-o ipostază cu totul specială, aceea de interpret al unora dintre cele mai valoroase ale repertoriului sacru.

Gala ,,Alfredo Pascu şi invitaţii săi”

Tot duminică, 8 noiembrie, însă de la ora 19.00, tenorul Alfredo Pascu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai Operetei vă propune o incursiune în universul operetei, alături de invitatele sale, sopranele Narcisa Brumar, Diana Ţugui şi Liliya Sholomey – cu acompaniamentul Orchestrei Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”. În aceeași seară, în foaierul teatrului va avea loc prezentarea cărții ,,În dialog cu Alfredo Pascu” scrisă de jurnalista Gabriela Lupu, urmată de o sesiune de autografe.

Concert vocal-instrumental de muzică românească

Joi, 12 noiembrie, ora 19.00, soprana Bianca Ionescu şi pianistul Ştefan Doniga vor susţine un concert de lieduri şi arii din operete româneşti, semnate de compozitori precum Tiberiu Brediceanu, Eduard Caudella, Alfred Alessandrescu, Florin Comișel sau George Grigoriu, partituri pe care publicul are rareori ocazia să le asculte pe scenă. Alături de aceste selecţiuni, din program fac parte şi fragmente din Op. 10 – Suita pentru pian nr. 2  în Re major de George Enescu.

Secunda Doi

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, Foaierul Teatrului de Operetă şi Musical va găzdui un eveniment inedit: ,,Secunda Doi”. Musicalul compus Ernest Fazekas, va fi prezentat în premieră într-un spectacol-lectură, prin intermediul căruia publicul va putea să descopere importanţa libretului.

Musical Avenue

Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, Foaierul Teatrului se va transforma într-un bulevard al spectacolului de musical – Musical Avenue, un spaţiu imaginar „pavat” cu unele dintre cele mai cunoscute arii şi duete ale repertoriului internaţional al acestui gen, interpretate de tenorul Florin Budnaru şi de invitaţii săi : George Cobuz, Lucas Molina, Adina Sima și Adriana Vlad.

Paris, mon amour

Sâmbătă, 21 noiembrie și duminică, 22 noiembrie, ora 19.00, spectacolul-colaj ,,Paris, mon amour” regizat de Răzvan Ioan Dincă, una dintre cele mai apreciate producții ale Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, propune spectatorilor o incursiune muzicală prin Parisul boem de astăzi și de altădată, etern și fermecător prin șansonetele sale…

Anais – recital de muzică şi poezie

Marți, 24 noiembrie, de la ora 19.00, povestea şi muzica, poezia şi dansul îşi dau întâlnire în Foaierul Teatrului de Operetă şi Musical,  în cadrul unui spectacol conceput de Ștefan Doniga și Ioana Macarie și intitulat ,,Anais”.

Biletele pentru spectacolele, galele, concertele şi recitalurile care vor avea loc în cadrul ,,Opereta 65” pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” și de la Casa de bilete a Operei Naționale București, dar și online pe bilete.opereta.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508