spot_img

Modele profesionale din presă şi publicitate, premiate la Gala Serile FJSC

La ȋmplinirea unui deceniu de la prima ediție a Serilor Facultății de Jurnalism şi Științele Comunicării, zeci de jurnalişti şi oameni de comunicare au fost premiați pentru excelență ȋn cadrul Galei Serile FJSC. Reperele profesionale care au urcat pe scena Aulei Magna a Facultății de Drept din Bucureşti au fost recunoscute şi apreciate pentru implicarea ȋn formarea studenților, prin participarea la Serile FJSC.

“Gala Serile FJSC a reunit modele profesionale din presă şi industria comunicării, iar acest lucru este o confirmare a faptului că, timp de zece ani, le-am oferit studenților experiențe de calitate după care se pot ghida ȋn cariera lor, actuală sau viitoare. E o reală bucurie să ȋi ai alături pe toți cei care au pus umărul la dezvoltarea acestui proiect şi să le mulțumeşti pentru puntea pe care am reuşit să o clădim ȋmpreună ȋntre mediul academic şi cel profesional. Tradiția Serilor FJSC continuă, aducând ȋn fața viitorilor jurnalişti poveştile unor oameni de valoare”, a declarat conf. univ. dr. Antonio Momoc, intițiator şi organizator al evenimentului.

Prima parte a evenimentului a fost dedicată unei dezbateri, deschisă de jurnaliştii Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru şi Cristian Pantazi, pe tema responsabilității presei. Fiind un subiect sensibil, discuția a stârnit imediat reacții din partea studenților şi a invitaților prezenți ȋn sală, părerile despre existența acesteia la momentul actual fiind ȋmpărțite. Dezbaterea s-a ȋncheiat, ȋnsă, cu o provocare lansată studenților, despre care Cristian Pantazi spune că sunt generația cu cele mai puține bariere mentale, de a se implica activ pentru o responsabilitate mai mare a presei.

Evenimentul aniversar a continuat cu ceremonia de premiere a profesioniştilor care au participat de-a lungul timpului la Serile FJSC, ȋnsă nu ȋnainte de a ține un moment de reculegere ȋn memora invitaților care nu mai sunt printre noi, dar şi a celor care s-au stins ȋn urma evenimentelor din ultima perioadă, printre ei aflându-se şi două absolvente ale Facultății de Jurnalism şi Științele Comunicării. Ȋn cadrul Galei Serile FJSC au urcat pe scenă, ȋn aplauzele unei săli pline, Cornel Mihalache, Cristian Tudor Popescu, Tudor Muşat, Petrişor Obae, Dragoş Pătraru, Paula Herlo, Alex Dima, Felix Tătaru şi mulți alții. La finalul festivității, gazda evenimentului, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a fost premiată de către studenți pentru inițiativă şi organizarea Serilor FJSC ȋn toți aceşti ani.

Seara s-a ȋncheiat cu un cocktail, prilej prin care profesori, jurnalişti, publicitari, oameni de comunicare şi studenți au continuat dezbaterea aprinsă privind responsabilitarea presei şi dedicarea necesară pentru realizarea unui act jurnalistic de calitate.

Sponsor principal al evenimentului: Lidl

Parteneri: Universitatea din Bucureşti, TailorAd, Editura ALL

Parteneri media: TVR, Digi24, Ziare.com, Biz, Paginademedia.ro, Business24.ro, Sapte Seri, DOR, HotNews.ro, studentie.ro, Radio Tanănana, Republica.ro, Româniapozitivă.ro, IQool.

Despre Serile FJSC

Serile FJSC reprezintă un eveniment non-profit, organizat lunar, care din noiembrie 2005 reuşeşte să aducă ȋn fața studenților de la jurnalism, relații publice, publicitate zeci de profesionişti din media, advertising şi PR. Evenimentul se adresează studenților care vor să obțină o perspectivă mai clară despre mass-media şi industria comunicării. Aceste ȋntâlniri le oferă studenților o viziune mai realistă asupra mediului profesional, atât prin prisma secretelor profesionale ȋmpărtăşite de invitaţi, cât şi prin posibilitatea oferită studenţilor de a se ȋnscrie la diverse internship-uri sau stagii de practică.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508