În perioada 23 noiembrie – 31 decembrie 2015, Zid Gallery organizează expoziția: IEROMONAH PANTELIMON ŞUŞNEA “Selfportrait”. Curator: Sorin Scurtulescu.
“Expoziţia cuprinde 2 desene realizate de Ieromonahul Pantelimon Şuşnea în timpul anului 1998 pe când era în anul 4 la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara unde îl avea ca profesor pe pictorul Constantin Flondor.” – Sorin Scurtulescu, pictor/curator
Zid Gallery vede lumea ca o posibilă galerie de artă.
Sorin Scurtulescu: Oriunde vom avea un zid vom avea o filială a galeriei!
Accesul în ZID GALLERY este virtual.
Galeria ZID se compune pe blogul zid-gallery.blogspot.ro .
Ieromonah PANTELIMON ŞUŞNEA
Mănăstirea Oaşa
1976- Născut la Timișoara
Până la intrarea în monahism (1999) poartă numele Sebastian.
1999- Licenţiat în arte vizuale. Lucrarea sa de diplomă (Pictura iconostasului şi icoanele portabile), coordonata de prof. Constantin Flondor, este cuprinsă în proiectul de restaurare realizat de arh. Radu Mihăilescu pentru vechea biserică de la Piatra Scrisă, jud Caraş-Severin.
1999 Între reprezentare şi simbol, Galeria Eforie – Atelier 35, Bucureşti, RO
1997 Stare de Crăciun I, Galleria 28, Timişoara, RO
2006-2010
Lucrări din portofoliul atelierului de la Oașa sunt prezente în expoziţii şi simpozioane de artă a icoanei din Bucureşti, Cluj Napoca, Deva șamd.
2009
Participă cu o icoană a Sfintei Treimi la expoziţia Stare Îngerească, Veroniki Art Gallery, Bucureşti, RO
Din 2006 până în prezent realizează alături de Andrei Rosetti pictura iconostasului Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Deva, RO
2010
Participa cu lucrari la o serie de expozitii de fotografie. Cu acest prilej sustine conferinte despre imagine adresate studentilor in Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu etc. In cadrul conferintei de la Timisoara il are alaturi pe prof. Constantin Flondor.
2011
Expune alaturi alti 7 fotografi in Cluj-Napoca, Deva, Timisoara, Arad, Pascani in cadrul proiectului “De dragul Parintelui Teofil” organizat de Editura Teognost.
În cadrul Mânăstirii Oaşa participă alături de alţi pictori călugări la întemeierea unui atelier de iconografie. Ia parte la pelerinaje şi călătorii de documentare în vechi vetre monahale, muzee şi ateliere contemporane din România, Muntele Athos, Macedonia, Serbia, Germania etc. In 2005 mânăstirea găzduieşte pictorii din Gruparea PROLOG. În 2011, alături de invitaţii Dragoş Lumpan, Horea Preja and Dinu Lazar, coordonează workshop-uri de artă fotografcă derulate în incinta mânăstirii.