spot_img

Editura Muzeul Literaturii Române la Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură 2015, ediția a XXII-a

În perioada 18-22 noiembrie 2015, în Pavilionul Central Romexpo din București, Editura Muzeul Literaturii Române va fi prezentă și la ediția din acest an a Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură. La standul editurii (Nivel 1-3.20, stand 103), vizitatorii vor găsi volumele apărute în ultimii ani, vor putea afla informații despre cele mai recente apariții editoriale și se vor întâlni cu autorii volumelor editate cu această ocazie, aceștia participând la evenimentele standului. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentelor.

Pentru această ediție, Editura Muzeul Literaturii Române a pregătit 9 titluri de volume și cele mai recente numere a două dintre cele mai importante reviste de cultură și literatură din spațiul românesc – Caietele avangardei și Manuscriptum. Fiecare dintre acestea vor fi lansate în cadrul evenimentelor organizate de Muzeul Național al Literaturii Române: Premisele naturale ale religiilor timpurii de Florea Oprea, Au înflorit iar vișinii și merii și Balul de pe goeleta piratului orb de Virgil Tănase, Testamentul unui eminescolog (ediția a II-a) de Petru Creția, Evoluția gândirii la greci. Ștefan Zeletin. Viața și opera lui (ediția a II-a) de Cezar Papacostea, Romanul lui G. Călinescu. Geneză. Modalități artistice (ediția a II-a) de Constantin Jalbă, Scrisori către T de Adrian Alui Gheorghe, Scrisori către sora Zoe. Corespondență inedită (1901-1902), Studii, eseuri, articole. Microsinteze și micromonografii de Dumitru Micu, Caietele avangardei – Centenar Dada & Paul Păun 100 (nr. 6/2015) și Manuscriptum – Indice bibliografic general (1970-2012) (nr. 1/2015, serie nouă).

PROGRAM / 18-22 noiembrie 2015

Joi 19 noiembrie 2015

Ora 14:00: Ion POP, Avangarda românească (Editura Fundației Naționale pentru Știință și Artă)

Invitați: Eugen Simion, Ion Pop, Lucian Chișu, Paul Cernat

Moderator: Andreea Drăghicescu

Ora 17:00: Florea OPREA, Premisele naturale ale religiilor timpurii

Invitați: Silviu Angelescu, Lucian Chișu, Ioan Cristescu, Lucian Dogan

Moderator: Andreea Drăghicescu

Vineri 20 noiembrie 2015

Ora 16:00: Virgil TĂNASE, Au înfloriti iar vișinii și merii și Balul de pe goeleta piratului orb

Invitați: Nicolae Bârna, Eugenia Țarălungă, George Neagoe

Moderator: Iuliana Dumitru

Ora 17:00: Petru CREȚIA, Testamentul unui eminescolog

Invitați: Ion Vartic, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu și Ada Condeescu

Moderator: Ioan Groșan

Sâmbătă 21 noiembrie 2015

Ora 13:00: Cezar PAPACOSTEA, Evoluția gândirii la greci. Ștefan Zeletin. Viața și opera lui

Invitați: Ioana Costa, Liviu Franga, Șerban Papacostea

Moderator: Oana Purice

Ora 14:00: Constantin JALBĂ, Romanul lui G. Călinescu. Geneză. Modalități artistice

Invitați: Liviu Franga, Ana-Cristina Halichias, Nicolae Mecu, Ileana Mihăilă

Moderator: Oana Purice

Ora 15:00: Adrian Alui GHEORGHE, Scrisori către T

Invitați: Adrian Alui Gheorghe, Liviu Ioan Stoiciu, Eugen Suciu, Ioan Cristescu

Moderator: Andreea Drăghicescu

Ora 16:00: Gala GALACTION, Scrisori către sora Zoe. Corespondență inedită (1901-1902)

Invitați: Mircea Anghelescu, Marius Mazilu, Răzvan Voncu

Moderator: Andreea Drăghicescu

Ora 17:00: Caietele avangardeiCentenar Dada & Paul Păun 100 (nr. 6/2015)

Invitați: Ion Pop, Michael Finkenthal, Simona Popescu, Ion Bogdan Lefter, Paul Cernat

Moderator: Iuliana Dumitru

Duminică 22 noiembrie 2015

Ora 11:00: Dumitru MICU, Studii, eseuri, articole. Microsinteze și micromonografii (volumul I)

Invitat: Lucian Chișu

Moderator: Oana Purice

Ora 14:00: Manuscriptum – Nr. 1/2015, Manuscriptum. Indice bibliografic general (1970-2012)

Invitați: Mircea Martin, Ioan Cristescu, Lucian Chișu, George Neagoe

Moderator: Oana Purice

Editura Muzeul Literaturii Române a fost înfiinţată în 1994, cu scopul de a împărtăşi cititorilor rezultatele muncii cercetătorilor care studiau manuscrisele aflate în patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române. În prezent, oferă numeroase titluri de istorie şi critică literară, punând accent pe cercetarea filologică, prin publicarea inedită de manuscrise şi întocmirea de ediţii critice. Editura a câştigat numeroase premii literare de-a lungul anilor, iar în 2010 a fost evaluată de către C.N.C.S.I.S. cu gradul B + ca editură ştiinţifică.

Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură 2015, ajuns anul acesta la cea de-a XXII-a ediție, va avea loc în perioada 18-22 noiembrie 2015, în Pavilionul Central Romexpo, iar invitatul de onoare al acestei ediții este Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF).

Accesul general al vizitatorilor în incinta târgului va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor (valabile pentru întreaga perioadă a târgului, în valoare de 10 lei), care constituie totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS.  Copiii cu vârste sub 7 ani, elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimaţie de membru/serviciu, talon de pensie). Vizitatorii din aceste categorii, care doresc să participe la tombolă, trebuie să achiziţioneze bilete sau abonamente de intrare. Pavilionul Central Romexpo dispune de rampe şi lifturi pentru accesul cărucioarelor şi al scaunelor cu rotile în întreaga incintă.

Editura Muzeul Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române

Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei Libere, corp A4, et. 2, sector 1, Bucureşti Tel./fax: 021 212 58 46

edituramnlr.ro/

www.mnlr.ro

www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane?ref=aymt_homepage_panel

www.facebook.com/mnlr.romania

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508