Duminică 4 octombrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, spectacolul „Eu. O casă de păpuşi” se joacă în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe. Un spectacol despre singurătate și neîmpliniri, despre dorințe și dureri nespuse, despre regrete și iubiri. „Eu. O casă de păpuşi”, o adaptare modernă a piesei „O casă de păpuşi” de Henrik Ibsen, în regia lui Carmen Lidia Vidu, se joacă duminică, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe. Povestea celebrului personaj Nora se spune la Odeon într-o viziune proaspătă și emoționantă, provocând spectatorul la introspecție, la descoperire și vindecare, și include proiecții de film și muzică live, interpretată de o soprană ce poartă un cap imens de păpușă.
„Eu. O casă de păpuși este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul să fie al dracu’ de altfel de tot ce ai văzut până acum. În mod cert, Eu. O casă de păpuși nu este o piesă pentru main stream. Este însă o opțiune excelentă pentru cei care au curajul să încerce și altceva, acei cărora lucrurile neclare sau definite în alți parametri, nu le creează panică, ci o provocare spre descoperire, spre cunoaștere. Femeile vor simți altfel piesa. Mult mai intens.” (Marius Mihalca)
„Nora este femeia care încearcă din răsputeri să asigure fericirea celor din jurul ei, fără a se mai gandi la ea insăsi. A fost păpușa-copil, în ochii tatălui ei, a fost păpușa-soție, pentru soțul ei, iar acum, la rândul lor, copiii ei sunt păpușile ei. Cu un timbru puternic, Aura Călărașu rostește gândurile și nemulțumirile Norei. Impactul emoțional este grandios, fiind amplificat de strigătele de durere ale sopranei Cătălina Antal și de videoproiecțiile originale create de Cristina Baciu.” (Raluca Uluițeanu)
„Spectacolul e în primul rand o declarație de dragoste pentru Aura Călărașu, actriță pe care eu am descoperit-o la Arad, cand eram în școala generală și apoi în liceu. (…) E foarte important ca femeia să înceapă să gândească. Eu. O casă de păpuşi e o combinație mobidă, între casă, copil , bărbat, dar toate cu un miros de putrefacție”, spune regizoarea Carmen Lidia Vidu într-un interviu acordat Europa Fm.
Carmen Lidia Vidu (35 de ani) a devenit cunoscută pentru spectacolele de teatru experimental, duse pe cele mai importante scene din România. Este o voce unică pe scena românească, fiind primul regizor care a combinat cu succes videoproiecțiile și mijloacele specifice filmului cu prezenta live a actorilor.
„Eu. O casă de păpuşi” face parte din proiectul „Surorile Heddei. Susţinerea femeilor artist din România şi Estul Europei”, câştigător al Ibsen Scholarship 2014, curatoriat de Cristina Modreanu. Spectacolul este o coproducție Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și a fost preluat, începând din această toamnă, în repertoriul Teatrului Odeon.
„Eu. O casă de păpuşi”
Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu
Nora: Aura Călăraşu
Soprana: Cătălina Antal
Video: Cristina Baciu
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Muzica originală: Ovidiu Chihaia
Teaser: youtu.be/vwiwP2-3rIk
Trailer: youtu.be/fCq2IyHBzUU
Blog: eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com
Facebook event: www.facebook.com/events/1717231845167525/
Mai multe detalii despre proiect pe cristinamodreanu.com/ibsen
Rezervări la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), între orele 11.30– 19.00 / 021 314 72 34