Sâmbătă, 24 octombrie 2015, în cardul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” a avut loc dimineaţa un recital vocal-instrumental organizat împreună cu Asociaţia „Remember Enescu”. Recitalul face parte din ciclul „Ambasadorii muzicii”, un proiect prin care se urmăreşte promovarea tinerilor muzicieni talentaţi. De data aceasta, au evoluat, pe scena Centrul Cultural „Aurel Stroe”, elevi din claseale terminale de la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipotti”, Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, Colegiul Naţional de Arte „George Apostu” din Bacău şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Şase soprane, trei baritoni şi un bass au dat viaţă unor personaje din opere celebre interpretând arii şi duete, iar doi pianişti au interpretat o serie de frumoase lucrări de Bach, Liszt, Chopin şi Rahmaninov. Prestaţia tinerilor artişti a fost aprteciată de publicul din sală care i-a răsplătit cu aplauze şi un frumos coş cu flori.
La ora 18.00, muzicianul Gheorghe Iovu a susţinut un concert cu muzică terapeutică şi de relaxare lansând, cu această ocazie, şi două albume: Gheorghe Iovu „Colecţia de aur” şi „Întoarcerea acasă”. Ca de obicei, muzica lui Gheorghe Iovu a reuşit să rezoneze cu spectatorii din Buşteni dar şi din Sinaia şi chiar din Câmpina veniţi special pentru al asculta pe artist.
Săptămâna care urmează va fi marcată de Colocviul Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”, manifestare complexă, aflată la a III-a ediţie, care reuneşte coregrafi, instructori, profesori, dansatori, directori şi referenţi de instituţii culturale din ţară şi care sunt interesaţi de păstrarea autenticităţii dansului tradiţional românesc. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Asociaţia Aşezămintelor Culturale.
Colocviul se va desfăşura pe parcursul a patru zile, de pe 29 octombrie până pe 01 noiembrie 2015, şi va cuprinde: Prezentări şi studii practice de dansuri tradiţionale din Moldova, sub îndrumarea maestrului coregraf Mihai Fediuc de la Ansamblul folcloric „Balada” – Botoşani; Prezentări şi studii practice de dansuri tradiţionale din Ardeal sub îndrumarea maestrului coregraf Ion Simionca de la Ansamblul folcloric „Dans românesc” din Bistriţa Năsăud, Modalităţi de prezentare scenică a jocurilor populare din Moldova şi Bistriţa Năsăud şi un „Spectacol folcloric-eveniment”.
Spectacolul va avea loc vineri, 30 octombrie, ora 18.30 şi va fi susţinut de Ansamblurile folclorice „Chindia” al Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti – coregraf Constantin Dogaru şi „Rapsodia Prahovei” de la Palatul Copiilor Ploieşti – coregraf prof.Sorin Petre.
Vineri, 30 octombrie 2015, la ora 12.30 va avea loc lansarea cărţii de poveşti, apărută la editura Sinteze, „Baba hoaţa”, aparţinând scriitoarei Irene Postolache, aceasta fiind la a doua carte publicată.
Sâmbătă, 31 octombrie 2015, începând cu ora 18.00 vor avea loc două evenimente:
– o lansare de carte „Despre cum NU am ratat o literatură grozavă” apărută la Editura “Junimea” aparţinând scriitoarei Angela Baciu (Director editura: Lucian Vasiliu)
– şi recitalul extraordinar al maestrului pianist prof.Sandu Sandrin care va interpreta lucrări de Beethoven, Schumann, Enescu, Scriabin şi Chopin.