spot_img

”Zilele filmului brazilian”, la Instituto Cervantes

În perioada 6-10 octombrie 2015, la Instituto Cervantes din București,  vor avea loc ”Zilele filmului brazilian”. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor.

Marți, 6 octombrie, ora 18.30, ”Zilele Filmului Brazilian” și expoziția de artă braziliană, „Circuit internațional de artă braziliană, a XX-a ediție”, organizată de Ambasada Braziliei în colaborare cu Fundația Colege Arte din Brazilia, vor fi inaugurate în prezența curatorului expoziției, Iolanda Gontijo.

Zilele Filmului Brazilian, 6-10 octombrie 2015

Instituto Cervantes din București – Sala Auditorium Bd. Regina Elisabeta, 38

Intrare liberă, număr limitat de locuri.

Rezervări: cult3buc@cervantes.es; tel. 021 2102737.

PROGRAM

Marţi, 6 octombrie 2015, ora 18.30 CAPITAIS DA AREIA / CĂPITANII NISIPURILOR

(Brazilia, 2011, 98 min.)(dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Cecilia Amado Sinopsis: “Căpitanii nisipului” – Pedro Bala, Professor, Gato, Sem-Pernas, Boa Vida și Dora – sunt personajele pe care Jorge Amado le-a creat pentru a dăinui în mintea cititorilor săi. Abandonați de familiile lor, sunt obligați să supraviețuiască pe străzile orașului Salvador. Mai actuală ca niciodată, povestea acestor personaje nemuritoare ale literaturii universale ne emoționează și ne inspiră într-o manieră profundă.

Miercuri, 7 octombrie 2015, ora 18.30 OS INQUILINOS / CHIRIAŞII

(Brazilia, 2009, 103 min.) (Ficțiune, dramă)(v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Sergio Bianchi Sinopsis: În timpul atentatelor PCC (Primul Comando al Capitalei) din São Paulo, realitatea unei familii de la periferie se schimbă odată cu sosirea a trei tineri zgomotoși care închiriază casa vecină. Valter, Iara și cei doi fii mici încep să doarmă rău. Valter, angajat la un stand de fructe, se îngrijorează din cauza schimbărilor care intervin în cotidianul străzii sale, schimbări care îi sunt povestite de Iara. Iara, din momentul sosirii noilor chiriași, îi pare, pe zi ce trece, mai frumoasă. În curând, înțeleg că cei trei băieți fac parte din crima organizată. Folosirea violenței pare a fi inevitabilă, iar ei încep să se simtă amenințați.

Joi, 8 octombrie 2015, ora 18.30 SE NADA MAIS DER CERTO / DACĂ NIMIC ALTCEVA NU MAI MERGE

(Brazilia, 2009, 120 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Jose Eduardo Belmonte Sinopsis: Leo este un ziarist în vârstă de 30 de ani care trece printr-o criză financiară gravă. Destinul îi scoate în cale o tânără, Marcin, cu o orientare sexuală nedefinită care are de-a face cu drogurile. Marcin îi face cunoștință lui Leo cu taximetristul Wilson, care este pe punctul de a-și pierde taxiul. Împreună plănuiesc un atac bine gândit și în acest fel încep o relație de profundă afectivitate și prietenie. De acum înainte se ivesc în viețile lor din ce în ce mai multe oportunități de furturi și crime mărețe; pe zi ce trece, Leo se implică din ce în ce mai mult în activitatea criminală.

Vineri, 9 octombrie 2015, ora 18.30 BENJAMIN

(Brazilia, 2003, 103 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Monique Gardenberg Sinopsis: Povestea unei pasiuni riscante trăite în două spații temporare, la o distanță de 30 de ani. Un model publicitar, veteran și uitat, cunoaște o tânără care seamănă izbitor cu marea sa iubire din trecut. Trăiește atunci deliciile și ororile pasiunii și găsește, în acest proces, „conturi” care trebuie reglate cu propria sa conștiință.

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 17.30 XINGU

(Brazilia, 2012, 102 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Cao Hamburger Sinopsis: Incredibila poveste a fraţilor Villas-Boas şi a întâmplărilor care au condus la crearea Parcului Naţional Xingu, prima rezervaţie de indieni din Brazilia.

Cele cinci proiecții din program vor avea loc în sala de proiecțiii a Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta 38.

v.o. portugheză, subtitrare în engleză

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508