Miercuri, 9 septembrie 2015, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi, a avut loc deschiderea celei de a XXVI-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Conferinţa a găzduit peste 400 de participanţi, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” Bucureşti fiind reprezentată de către Director General Conf. Univ. Dr. Mireille Rădoi, însoţită de un grup de specialişti din instituţie. La deschidere au participat Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Prof. Univ. Dr. Vasile Işan, Primarul Mihai Chirica şi subprefectul Bogdan Abalaşei, Preşedintele ABR – Mircea Regneală, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România – Dragoş Neagu.
Conf. Univ. Dr. Bogdan Maleon, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, parafrazându-l pe Winston Churchill s-a adresat bibliotecarilor: „dumneavoastră sunteţi atât de puţini cei care faceţi atât de mult pentru atât de mulţi”
Prof. Univ. Dr. Mircea Regneală a subliniat importanţa acestei ediţii, dat fiind că este „raportul unei generaţii: un sfert de veac în slujba profesiei”
„Nevoia de a fi reprezentaţi instituţional în cadrul unor evenimente naţionale şi internaţionale nu mai are nevoie de dezvoltări sau justificări. Evoluţiile tehnologice din sfera producţiei de publicaţii print şi online, dar şi cele din zona prelucrării şi diseminării informaţiilor, alături de problemele ridicate de legislaţia privind proprietatea intelectuală sunt provocări fără precedent pentru instituţiile de educaţie şi cultură. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este una din instituţiile cu un istoric aparte, cu o viaţă intelectuală intensă şi acum cu obligaţii manageriale speciale, care depăşesc coordonata învăţământului universitar, prin calitatea sa de formator şi îndrumător al reţelei de învăţământ preuniversitar. Facem eforturi de extindere a capacităţii de prelucrare, gestionare şi difuzare a informaţiilor de toate tipurile, de corelare cu dinamica curriculară şi exigenţele privind cercetarea ştiinţifică printr-un nou tip de management participativ şi proactiv social, din nevoia de a fi atractivi şi competitivi în acest peisaj în care doar ritmicitatea perfecţionării şi informaţia de înaltă ţinută ştiinţifică ne poate salva. Este vremea unui nou tip de management: modern, creativ şi eficient.” a declarat Conf. Univ. Dr. Mireille Rădoi