spot_img

Crowd Control, în concert live alături de Rodion G.A.

Trupa Crowd Control lansează albumul de debut – mixtape-ul Loud Blood Youth, printr-un concert și o expoziție de colaje în Club Control, marți, 9 iunie 2015, de la ora 20:30. Evenimentul reprezintă întâlnirea a două lumi, trecutul muzicii electronice românești cu noul val de indie-electro. Punctul culminant al serii va fi concertul Rodion G.A., acompaniat muzical de Crowd Control. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Conceptul Loud Blood Youth este completat de o expoziție de colaje inspirate de materialul audio și traduse în vizualuri de către Cristiana Bucureci: „Loud Blood Youth este un album extrem de nuanțat și texturat. Miza este, evident, socială și titlul strigă: Tineri cu sânge răsunător, iar versurile tachinează individul modern și societatea capitalismului sălbatic. Totuși, este un album foarte liber și lipsit de prejudecăți. Aș zice chiar „fără țintă”, în sensul cel mai bun. E genul de libertate molipsitoare, care te cheamă la creație. Așa am început să fac colajele pentru acest material discografic. A fost suficient sa ascult primele înregistrări necizelate ca să mă proiectez în spațiu. LBY este debutul meu în arta colajului, este acel „șut în fund” pe care îl caută orice om cu zvâc artistic. E o plăcere să pun în imagini textele lui Intimidatah, orchestrate de Răzvănescu și ritmate de Coshmelin. O provocare, totodată, a fost să mă asociez cu un material artistic  produs de Fierbințeanu, în colaborare cu alți muzicieni importanți, precum Rodion GA, The Dream Diggers, Șamanul Mut etc.

Artist fee: 20 de lei.

Biletele se găsesc pe www.eventbook.ro și la Club Control.

Crowd Control au lansat până acum trei EP-uri, Game Over, Select Start și Loading Please, lansat la labelul Dubkraft/ False Flag Operation – primul album românesc no.1 în iTunes Alternative Releases.

Rodion G.A. nu mai are nevoie de introducere, el este activ din anii șaptezeci. Are trei albume lansate la casele de discuri Strut Records și Barely Breaking Even din Marea Britanie și a susținut zeci de concerte și câteva turnee internaționale din 2013 și până în prezent. Ultimul său album, Behind The Curtain, a fost promovat printr-un turneu de success în Franța, Germania, Spania, Belgia, Italia și Anglia. Rodion Ladislau Roșca declară că pregatește încă cinci albume cu materiale și compoziții noi.

Tinerii cu sânge răsunător, care-și doresc o comunitate reală a muzicienilor din zona electro-fusion

Noul material, care se va lansa pe 9 iunie 2015, conține compoziții realizate în colaborare cu mai mulți producători și muzicieni români de muzică electronică sau fusion. Cristian Fierbințeanu este producătorul executiv al acestui album, iar pe mixtape-ul Loud Blood Youth se aud producții și remixuri semnate de Secuem, Platonic Scale, MAD, Elektromekanik, Happy Gutenberg, Spike 1.0, MAD, Inward String, The Dream Diggers, Dimnet, Droict, IOZE și Alien Pimp.

„Pentru mine, mixtape-ul asta reprezinta o provocare. Intimidatah a venit cu idea ca pe acest material sa colaboram cu diferiti artisti/producatori. Percutia de pe album este diferita fata de ce o sa se auda live. Am toata increderea ca acest material va fi primit cu bine atat in variant lui originala cat si live. A doua provocare pentru mine va fi atunci cand vom canta alaturi de Rodion GA. P.S.: Ne vedem pe 9 Iunie! :)” (Coshmelin, tobe&percuție Crowd Control)

„Cred că cel mai mult visez, de vreo doi ani încoace, la o comunitate reală între oamenii care fac muzica electro-fusion în Romania și nu numai. De aici a pornit, de fapt, ideea Loud Blood Youth. Suntem mai multe generații de muzică independentă în Babylonul capitalei și avem în comun pasiunea. Avem sângele zgomotos de răsunator pe dub, post-new-wave și dance. De aici și mixtape-ul, pe care fiecare piesă este produsă de altcineva, plus un omagiu adus pionierilor precum Rodion GA, Adrian Enescu și Mircea Florian. Ambiții de genul acesta nu se pot realiza de unul singur, așa că în afară de armata de producători-muzicieni există și un Fierbințeanu care este exec, Cristiana, care ilustrează povestea asta, Razvanescu, care o compune, Coshmelin o face să fie pe tempo. Pe 9 iunie, alături de experimentalul-experimentat Rodion GA, vom face ca zgomotul sa scorojească măcar un pic acoperișul din Club Control!” (Intimidatah, voce Crowd Control)

Din Crowd Control mai fac parte:

Răzvănescu (sintetizatoare și pian)

Narcis Axinte (bass electric)

***

Loud Blood Youth tracklist

01 Loud Blood Youth prod. Secuem

02 Survival prod. The Dream Diggers

03 Paradox (Rework) prod. Fierbinteanu

04 Failure 2 (Select Start) prod. Platonic Scale

05 Dub Of A Golden Voice prod. Fierbinteanu

06 Return To Circle (Rework) prod. The Ghost Of 3.13

07 The Highway (Rework)

08 Lost In Translation prod. Ilarian

09 Devil prod. Elektromekanik

10 Promises prod. Happy Guttenberg

11 Blood Bath prod. MAD

12 Nostromo Bass prod. Spike 1.0

13 Fine By Me prod. Dimnet

14 Disney Puritains (IOZE Remix)

15 Brixton Riot (Droict Remix)

16 Disney Puritains (Fierbinteanu Refix)

17 Demons (Secuem Remix)

18 Disney Puritains (Alien Pimp Re-Dub)

Follow Crowd Control on:

www.facebook.com/CrowdControlRO

www.facebook.com/pages/DubKraft-Rec-FFO/374365256048284

www.official.fm/playlists/rC0f

crowdcontrolro.bandcamp.com/

soundcloud.com/intimidatah

www.youtube.com/user/crowdcontrolro

twitter.com/AndreiBucureci

Follow Rodion G.A. on:

www.facebook.com/RodionG.A

soundcloud.com/RodionGA

twitter.com/RodionGA

Despre Crowd Control

CROWD CONTROL este un proiect sonic bucureștean, via Rm. Vâlcea, de electro-fusion care vă invită, cu fiecare performance, într-o călătorie deosebită, la granița subțire dintre manifest social, indietronica, 8-bit music și dub.

Membrii trupei sunt: Intimidatah – (vocals, spoken-word), Răzvanescu – (sintetizatoare, pian) și Coshmelin – (tobe și percuție). Live, li se alatură basistul Narcis Axinte aka Jackie Vegas.

Trio-ul are la active două EP-uri lansate independent, GAME OVER și SELECT START și un al treilea, LOADING PLEASE, la casa de discuri Dubkraft/ False Flag Operation. La palmaresul releas-urilor se adaugă un album de remixuri GAME OVER REMIXED (pe care strălucesc DJ Undoo, Elektromekanik, Indie Jules) și un album live GAME START PLEASE.

Până acum, CROWD CONTROL au concertat alături de diferite trupe eclectice ale scenei locale: Electric Brother, ȘamanulMut, Travka, SHESDEAD, Baba Dochia, Fine It’s Pink, Iordache, Harlequin_Jack, Violent Monkey, Poetrip, Brother Tzuc, Indie Jules, Moebius, Eddie Neuman, Inward String, Călin și Orchestra Extraterestră.

Single-urile CROWD CONTROL sunt prezente în playlist-urile radiourilor internaționale KaneFM din Londra, Curved Radio din Sydney, Palco Principal din Brazilia și Koelncampus, care emite în Germania și Austria. La nivel național îi puteți auzi pe: eclecticfm, Activ EFEM, Radio Guerrilla, nicecreamfm, Radio Trib, Baraka, Radio Cooperativa Urbană și  Delahaze.fm.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508