spot_img

Concerte EUROPAfest, la Teatrul EXCELSIOR din București

Teatrul EXCELSIOR este co-organizator al EUROPAfest care se desfășoară la București în perioada 14 – 23 mai 2015. Caracterizat prin autenticitate, diversitate şi ţinută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediţie la promovarea unei imagini pozitive a României în întreaga lume.

Festivalul EUROPAfest – singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale: jazz, blues, pop, clasic – aflat la cea dea 22-a ediție, are loc în perioada 14-23 mai 2015, prezentând peste 300 de artiști din 45 de țări din Europa, dar și invitați speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. Din 2005, EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale din România. Include concerte, concursuri internaționale, recitaluri, jam sessions, sesiuni autografe, workshopuri.

Teatrul EXCELSIOR, în calitate de co-organizator, este onorat să găzduiască Opening Concert – Spring on Jazz and Blues Notes din cadrul EUROPAfest, în data de 14 mai, ora 19.00. Publicul va avea plăcerea să petreacă o seară în compania band-ului Turn On din Finlanda și a trupei Hot Club de Bucharest din România.

TURN ON, band originar din Finlanda, reușește să facă din fiecare concert o adevărată manifestare de forță, sunet și optimism. Misiunea acestora nu este doar conectarea cu publicul, ci oferirea unui spectacol care să transforme o seară obișnuită într-una memorabilă. Tot ceea ce creează artiștii pe scenă e live, fără compromisuri, doar trăire și bucuria reală. Artiștii își încep jocul pe scenă și aduc încetul cu încetul publicul în propria poveste. Componență: Hemppa Sihvonen – chitară, Jarppa Mäkinen – bas, Mara Paavilainen – tobe, Seppo Wahl – pian, Make Salminen – saxofon, Jukka Salmi – voce.

HOT CLUB DE BUCHAREST, adopta un stil de jazz distinct si energic, originar din suburbiile Parisului ale anilor ’30 – „jazz-ul français” sau „manouche”. In cei 7 ani de existenta, trupa a fost apreciata pentru concertele extraordinare, pentru buna dispozitie si energia pozitiva pe care o transmite, pastrand spiritul muzicii viu si trimitand ascultatorul direct in perioada interbelica. Componență: Mălin Cristache – chitară, Raluca Stoica – voce, Alex Man – chitară, Cornel Bucșa – vioară, Pavel Zurka – contrabass.

În anul 2007, EUROPAfest a inclus pe agenda sa concursul de jazz Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa. Sub sloganul “100% jazz and more”, evenimentul invită publicul să descopere concepte inedite şi cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului, „creme de la creme” ai noii generaţii din toate colţurile lumii. Evenimentul promite publicului român jazz de calitate, seri amprentate de originalitate, vitalitate, surprize şi combinaţii inedite.

Bucharest International Jazz Competition se va desfășura la Teatrul EXCELSIOR între 16 și 18 mai, după cum urmează:

16 mai, ora 19.00

JUNE TRIO – SUA, Coreea de Sud

Grupul June Trio s-a format in 2013 si este alcatuit din absolventi ai programului de jazz din cadrul Universitatii Michigan din SUA. Repertoriul si interpretarile trio-ului sunt inspirate de Wes Montgomery, Kenny Burrell, Grant Green, George Benson and Bill Evans. In timp ce June Trio exploreaza si experimenteaza ca un grup, fiecare membru in parte performeaza si individual atat la nivel national, cat si international.

Componență: June Won Choi – chitară, Samuel Copperman – bas, Austin Douglas Howard – tobe

MONOFUNKTIONAL – Austria

Monofunktional introduce un conglomerat de sunete de jazz si elemente de pop bine plasate. Monika Zöchling isi captiveaza audienta cu vocea sa nuantata, iar sunetele experimentale ale lui Martin Zaunschirm’s pe claviatura, impreuna cu  maiestria lui Thomas Schwarzendorfer la chitara, au purtat trupa in locuri neasteptate. Sunetul este echilibrat de ritmicitatea lui Matthias Mairleitner la tobe, oferind un cadru solid care garanteaza sunetul perfect pentru balade melancolice.

Componență: Ben Pascal – bas electric, Monica Zoechling – voce, Thomas Schwarzendorfer – chitară electrică, Martin Zaunschirm – pian, Matthias Mairleitner – tobe

17 mai, ora 19.00

PILOT – Australia

Trupa Pilot ofera un fusion de jazz ce provine din Melbourne, Australia. Formata in 2014, albumul lor de debut contine piese care variaza de la jazz-rock la pian si hip hop. Trupa a cantat deja in locatii faimoase precum Bennetts Lane Jazz Club, au fost difuzati la posturi radio din Australia, Franta si SUA.

Componență: Richard Butler – saxofon, Kanyakumar Shome – chitară electrică, Liam Butler Webb – clape, Brenton Foster – pian, Jack Davies – bas electric, Joshua Koop – tobe

MYNAH – Italia

Mynah este un trio muzical din Salento. Grupul a luat nastere dintr-un jam session si la scurt timp dupa si-au gasit propriul sti muzical –  un mix de jazz, blues, funk, drum’n’bass si latino. Au inceput sa compuna melodii si sa cante in cluburile din zona Lecce.

Componență: Antonio De Donno – tobe, Gabriele Di Franco – chitara, Federico Pecoraro – bass

18 mai, ora 19.00

SHALOSH – Israel

Shalosh provine din New York si Israel si au impresionat audiente internationale cu albumul lor de debut “The Bell Garden” care ofera muzica acustica, progresiva, jazz brut si o multitudine de genuri muzicale. In ciuda specificului de jazz al trio-ului, piesele trupei Shalosh te poarta pe sunete de rock, muzica clasica, electronica, muzica africana si din Orientul Mijlociu.

Componență: Gadi Stern – pian, Daniel Ben Horin – contrabas, Matan Assayag – tobe

ZADENO TRIO – Italia

Sunetul de baza al trupei Zadeno este inspirat de artisti faimosi precum Joe Henderson, Sonny Rollins, Mark Turner si Chris Potter, trio-ul avand scopul de a crea un sunet intens si unic prin diferite compozitii si aranjamente. Trupa a participat la importante festivaluri precum “Fara Sabina jazz festival”  din Roma si “Jazz by the pool” din Montegrotto Terme, castigand premiul “Terme Preistoriche”, care includea un turneu in vara lui 2015.

Componență: Claudio Junior De Rosa – saxofon, Alesiso Bruno – contrabas, Jacopo Zanette – tobe

ATOM STRING QUARTET – Polonia

Atom String Quartet este unul dintre putinele cvartete din lume care canta jazz si, cu siguranta, printre primele cvartete din Polonia. Au fost premiati cu bursa “Moda Polska”, fondata de Ministerul Culturii poloneze; Grand Prix “Bielska Zadymka Jazzowa”, Grand Prix oferit de  Jazz Melomani Society pentru categoria “New Hope of 2010”.

Componență: Dawid Lubowicz – vioară, Mateusz Smoczynski – vioară, Michal Zaborski – violă, Krzysztof Lenczowski – violoncel

Biletele se pot achiziționa de la Teatrul EXCELSIOR sau online.

Prețul unui bilet la Opening Concert și Bucharest International Jazz Competition este de 32,40 lei.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul nostru www.teatrul-excelsior.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508