Festivalul “Serile Filmului Românesc TIMPUL”, ediția a VI-a, are anul acesta o noutate pentru iubitorii de film și evenimente de profil. Începând cu data de 6 martie 2015, doritorii de a se implica voluntar în activitățile festivalului trebuie să se înscrie pe site: http://serilefilmului.ro/ . Perioada de înscrieri este deschisă până pe data de 10 aprilie 2015, după care va urma perioada de instruire a echipelor de voluntari. Aplicanții trebuie să aibă peste 14 ani împliniți la data aplicării. Cei selectați în baza anlizei CV-ului, vor fi contactați telefonic și prin email după data de 10 aprilie 2015.
Despre Serile Filmului Românesc TIMPUL
Festivalul Serile Filmului Românesc este gândit în termenii susținerii și promovării filmului românesc. Invităm publicul ieșean la întâlnirea cu principalii creatori ai cinematografiei românești. Faptul că dispar spațiile în care se pot viziona filme românești, motivează o dată în plus organizarea și continuarea unui astfel de eveniment. Intrarea la festival este gratuită, iar fondurile pentru organizare provin exclusiv din sponsorizări și susțineri de tip barter. An de an, din 2010 până acum, am creat o tradiție la Iași, iar în luna mai, orașul se transformă într-un centru al filmului românesc. Festivalul are deja cinci ediții anuale desfășurate, iar în 2015 pregătim ediția a VI-a.
Începând cu ediția a V-a, festivalul beneficiază de sprijinul de promovare și producție din partea editurii Adenium. Revista de cultură contemporană Timpul a devenit partener permanent de promovare și susținere a festivalului.
Organizatori: Asociația Studenților Jurnaliști Iași și Asociația Revistei TIMPUL
Producător: Editura Adenium
Partener oficial: Revista de cultură contemporană TIMPUL
Tipul evenimentului: cultural
Periodicitate: anual
Scopul: promovarea filmelor românești, interacțiunea publicului ieșean cu regizorii și actorii invitați din programul ediției curente
Tinerii, filmul românesc și brandul de Iași
Participarea studenţilor în cadrul evenimentelor culturale este importantă, pe plan individual, în formarea personală, dar şi pe plan social, schimbând profund faţa unei noi generaţii. Tocmai această activitate este potrivită pentru depăşirea programului standardizat din facultate. Apropierea studenţilor şi liceenilor de zona cultural-artistică deschide nenumărate căi spre o altfel de dezvoltare, o altfel de educaţie.
Studenţii voluntari pot crea tradiţie prin perseverenţă, iar asta ne propunem noi la realizarea ediţiei a VI-a a Serilor Filmului Românesc TIMPUL. Ne încăpăţânăm să credem că am creat, prin acest festival, un brand de Iaşi.
Filmele româneşti au câştigat din ce în ce mai mult teren favorabil în faţa telespectatorilor, a presei naţionale şi internaţionale şi în faţa juriilor din marile competiţii mondiale de gen.