Sâmbătă, 14 februarie 2015, ora 20.00, Teatrul de Sufragerie prezintă spectacolul ”Moscova- Petuskin” de Venedikt Erofeev, regia Theodora Herghelegiu. Cu Richard Bovnoczki. Călătoria de la Moscova la Petuski este lungă. Kostea face acest drum o dată pe săptămână, vinerea, când se întâlneşte cu ea, “femeia cu cozi până la fund”. Richard Bovnoczki face această călătorie la Teatrul de Sufragerie, într-un spectacol de teatru cu umor trist şi metafizic ”Moscova- Petuski ”după textul (cu acelaşi nume) al lui Venedikt Erofeev. Kostea (Venea, Venicika în textul original), este un rus care se porneşte din Moscova spre Petuski, un orăşel de lângă Moscova, unde locuieşte iubita sa şi fiul lor. Aventurile acestei călătorii fac subiectul cărţii şi a one man show-ului conceput de Richard Bovnoczki împreună cu regizoarea Theodora Herghelegiu. În lungul drum spre locul speranţei, Kostea bea şi filosofează cu umor despre viaţă, despre Rusia, despre America, despre slujba lui de brigadier, despre deşertăciunea existenţei. I se întâmplă multe lucruri interesante, călătoria lui fiind o aventură iniţiatica, un drum spre autocunoaştere.
„De la Moscova la Petuski se bea până la comă şi apoi înapoi din comă. La trezire se spun poveşti în râs hohotitor, se plâng iubiri pierdute sau închipuite şi se tot visează la ceva… ceva care, iarăşi, este dincolo, poate raiul, sau măcar nişte îngeri cumsecade te vor duce undeva, într-un spaţiu… într-un loc… într-o primăvară… Marea descoperire a personajului a fost îngrozitoarea fata a îngerilor. Este metafora filozofică a lui Erofeev.” (sursa) Subintitulat “poem”, Moscova-Petuskieste cel mai cunoscut text al lui Venedikt Erofeev.
Cu acest rol, actorul Richard Bovnoczki a obţinut Premiul Gala Star la Bacău, în 2007. Apare pe afişele teatrelor din Bucureşti în piese ca: Un tramvai numit dorinţă de Tenessee Williams (regia Andreea Grosu, Andrei Grosu, Unteatru), Pescarusul de AP Cehov la Teatrul Bulandra, Crimă şi pedeapsa adaptare după F.Dostoievski (regia Yuri Kordonsky, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra), Hâc sunt Leones – spectacol de gest (regia Dan Puric, Teatrul Naţional I.L.Caragiale), La Tiganci de M. Eliade (Unteatru) a avut roluri în filme (Pe macara, 2010, Luna verde, 2010, Întâlnire cu al treilea reich, 2009, Bărbatul soţului meu, 2006, s.a.) şi preda arta actorului la Şcoala de Balet Academic Svetlana.
Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă, iei un loc pe pernă, sau pe fotoliu, e cald, e viu, e colorat. Serveşti un ceai cald cu ghimbir, iasomie şi şoc împreună cu o delicioasă prăjitură de casă proaspăt scoasă din cuptor, sau pâine de casă, depinde ce se nimereşte. Şi e din partea casei. Apoi, te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Doar ţie şi celorlalţi 19 spectatori care pot fi prietenii tăi în astă seară. O experienţă unică, intimă, personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASĂ. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că, lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?
Preţ bilet: 40 lei de persoană (ceai şi prăjituri din partea casei). Biletele se pot achiziţiona online de la www.iabilet.ro , www.eventim.ro , în limita a 20 de locuri disponibile. Detalii şi rezervări teatruldesufragerie@gmail.com sau tel 0723.565.113