Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, ora 20.00, Teatrul de Sufragerie (Str. Grigore Cobălcescu nr. 51, Sector 1) prezintă spectacolul de teatru-film ”9 grade la Paris”, de Peter Kerek, cu Alina Berzunteanu. Spectacolul se compune pe de o parte dintr-un film de 56 de minute, iar pe de altă parte dintr-un monolog, interpretat pe scenă, de aceeaşi actriţa pe care o vedem şi în film. Regia: Peter Kerek. Scenografia: Cristi Niculescu. Costume şi machiaj : Teodora Mardare. Imagine: Florin Costache. Montaj: Alex Borundel. Sunet Mihai Bogos.
De ziua Teatrului de Sufragerie călătorim la Paris, ascultăm o poveste suprinzătoare şi ciocnim un pahar de vin împreună..
Într-o seară de iarnă, o femeie în jur de 34 de ani, se pregăteşte să-şi părăsească definitiv familia, soţul şi băieţelul de 5 ani. Ea pleacă la cineva, care a făcut-o să se îndrăgostească atât de tare, încât a ajuns să nu mai înţeleagă deloc cine a fost ea până acum. Spectacolul spune, în timp real, povestea ultimilor 56 de minute, pe care această femeie, le petrece la ea în casă, singură, înainte de plecare. Veţi putea urmări povestea simultan, din două perspective diferite, din cea a teatrului pe de o parte şi cea a filmului pe de altă parte. Pentru a putea cuprinde universul acestei femei în momentul plecării, spectacolul îmbină două modalităţi de exprimare diferite: cea cinematografică şi cea teatrală. Partea cinematografică va exprimă felul în care femeia se auto priveşte din afară, iar teatrul va scoate la suprafaţă lumea ei interioară.
„56 de minute. De atât are nevoie o soţie, o mama, o femeie pentru a-şi părăsi familia, casă, statutul. „9 grade la Paris” este tomografia acestui abandon. Ce se petrece în mintea şi sufletul unui om aflat în pragul unei decizii vitale (poate chiar fatale). Sunt momente în viaţă fiecăruia dintre noi, când alegerea echivalează cu saltul în gol. Or, eroina noastră se află într-o asemenea situaţie. Publicul asista la 56 de minute de meditaţie pe tema plecării. O plecare echivalentă cu renunţarea, abandonul, actul de curaj, o decizie obligatorie, nonconormism, egoism, egocentrim, un amalgam de confuzie şi inadaptare. Peter Kerek şi-a numit formulă de spectacol teatru-film. Ea reuşeşte să depăşească zona ineditului. Nu e că, în să zicem, cazul formulei „teatru-dans” foarte la modă în urmă cu câţiva ani. În teatru-dans, una din cele două componente primează asupra celeilalte, astfel încât spectacolul e fie unul de dans cu accente teatrale”- Răzvan Niţă.
Intrare 40 lei/persoană (un pahar de vin din partea casei, ceai şi prăjituri).
Participarea în limita a 20 de locuri disponibile.
Pentru bilete online www.iabilet.ro .
Pentru bilete şi detalii: www.teatruldesufragerie.ro sau mail la: teatruldesufragerie@gmail.com , tel 0723.565.113
Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi în sufragerie, că la ţine acasă, iei un loc pe pernă, sau pe un fotoliu, E cald, special şi intim şi exclusivist. Serveşti un ceai cald cu iasomie sau levănţică. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie şi doar celorlalţi 19 spectatori care pot fi prietenii tăi. O experienţă unică şi personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASĂ. Este un transfer de emoţie că într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie .
Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile convenţionale şi non convenţionale prin îndepărtarea barierei actor – spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria, un salon interbelic sofisticat, ea însăşi este un decor, devine scenă de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 100 de spectacole care au participat la festivalurile din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia).
Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe 2012, Iaşi Fringe Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Naţional al Teatrului Independent 2013.
În martie 2014 Teatrul de Sufragerie a înregistrat prima premieră teatrală din România pe un aeroport, Aeroportul Internaţional Henry Coandă, un concept care a presupus înlocuirea scenei cu spaţiul real al poveştii, fiecare – actor şi spectator – fiind expus într-un mod diferit şi neobişnuit. Este vorba de spectacolul „Ne vom revedea în anul care a trecut”, de Ştefan Caraman, regia Alexandru Nagy, cu Gelu Niţu, Cătălina Mustaţă, Meda Victor şi Mihai Smarandache.