spot_img

Târgul de carte miniLibri, la Muzeul Țăranului Român

Pe 13 și 14 decembrie 2014, între orele 10.00 și 18.00, la Muzeul Țăranului Român, va avea loc cea de-a IX-a ediție a Târgului de Carte miniLibri. George Mihăiță, Adriana Titieni, Dorina Chiriac, Elvira Deatcu, Dragoș Huluba, Mirela Zeța, Florin Piersic Jr., Tudor Chirilă sunt actorii care îi așteaptă pe copii cu surprize, la cea de-a IX-a ediție a Târgului de Carte miniLibri. Opt edituri, promoții, cărți pentru cei mici și inedite ateliere lingvistice pentru copii (japoneză, coreeană, hindi, portugheză, rusă, chineză) se numără, de asemenea, printre atracțiile acestei ediții a târgului! Atelierele ligvistice sunt destinate copiilor între 6 și 12 ani și vor fi susținute de studenții de la Facultatea de Limbi Străine (Universitatea București), fiind concepute în așa fel încât să îmbine distracția cu învățarea – informații despre țările respective, precum și alfabetul fiecărei limbi în parte. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentului.

Fiindcă la Școala Gimnazială Step by Step copiii, profesorii și părinții formează întotdeauna o comunitate, organizatorii au pregătit câteva evenimente speciale:

– Sâmbătă, 13 decembrie 2014, între orele 11.00- 11.30, Târgul de Carte miniLibri se deschide cu o dezbatere despre importanța lecturii, dintr-o dublă perspectivă – cea a părinților, dar și cea a dascălilor. La dezbatere vor participa actorii George Mihăiță și Adrian Titieni, profesori și părinți într-un dialog interactiv cu publicul. La finalul dezbaterii, copiii vor putea adresa întrebări invitaților!

– Duminică, 14 decembrie 2014, între orele 11.00-12.00, Alice Năstase, redactor-șef al Revistei Tango vă așteaptă la o întâlnire cu prietenii revistei, o discuție despre întoarcerea la bucuria lecturii, o invitație la a “redescoperi, împreună cu cei mici, ritualul dătător de pace și de înțelepciune al cititului”. Alice Năstase va invita copiii și părinții să aleagă împreună cele mai frumoase cărți de la târg “care să ne aducă dulcea dependență a lecturii, singura dependență benefică în lumea în care trăim”.

Duminică, 14 decembrie 2014, între orele 14.00-17.00, la secțiunea „Povești în lectura unor Tătici celebri”, Tudor Chirilă, Răzvan Simion și Florin Piersic Jr. vor sta de vorba cu copiii, la Clubul Țaranului.  Mulțumim Adi Darabana pentru găzduire!

Pe parcursul ambelor zile, copiii din Grădinița Bambi și Școala Step by Step vor susține spectacole speciale de Sărbători!

Agențiadecarte.ro vă prezintă programul complet al evenimentelor de la miniLibri:

Sâmbătă, 13 decembrie 2014

11:00 –11 :30 Deschiderea Târgului. “De ce avem nevoie de povești? “ – Dezbatere cu participarea extraordinară a actorilor George Mihăiță și Adriana Titieni  și conf.dr.Doina Olga Ștefănescu – vicepreședinte CEDP

11:30- 12:00- Poveşti în lectura actriţei Adriana Titieni

12:00 – 12:30- Fabule în lectura actorului  George Mihăiță

12:30 – 13:15- Atelier de Limba Coreeană

13:30 –14:00   Spectacol de pantomimă susținut de actorii Teatrului de Comedie: „Prâslea cel Voinic și merele de aur”. Interpretează: Dragoș Huluba, Dorina Chiriac, Smaranda Caragea.

14:00-14:30- Altelier ilustrare carte

14:30-15:15- Atelier de Limba Portugheză

16:00 – 16:45- Atelier de Limba Chineză

Duminică, 14 decembrie 2014

10:30 – 11:00- Atelier de Limba Arabă

11:00-12:00- Alice Năstase – redactor-șef al Revistei Tango  – vă așteaptă la o întâlnire cu prietenii revistei

12:00  – 12:30- Povești în lectura actriței Elvira Deatcu

12:30 – 13:15- Atelier de Limba Hindi

13:15- 14:00- Atelier de Limba Rusă

14:30 –15:15- Atelier de Limba Japoneză

16:30 – 17:00- Povești în lectura actriței Mirela Zeța

Între orele 14:00-17:00, la Clubul Țaranului, secțiunea „Povești în lectura unor Tătici celebri”, Tudor Chirilă, Răzvan Simion și Florin Piersic Jr..

De asemenea, în cadrul târgului va fi deschis în fiecare zi și Atelierul “Hrană și poveste” – idei în farfurie pentru copii mofturoși. In cadrul atelierului, Alice Monac va prezenta modalități ingenioase de a introduce în meniul copiilor legume și fructe.

Școala Gimnazială Step by Step implementează alternativa educaționala Step by Step care promoveaza dreptul fiecarui copil de a fi educat pentru a reuși în viață pe toate planurile – nu doar profesional și academic, ci și emoțional și social.

Prima ediție a Târgul de Carte miniLibri a avut loc în 2005, la inițiativa organizației neguvernamentale Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP), care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.  miniLibri este primul târg de carte pentru copii din România.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508