Sâmbătă, 18 octombrie 2014 şi duminică 19 octombrie 2014, între orele 14.00-20.00, în cadrul Bucharest Art Weekend, la Studio Arte (Str. Episcopiei nr 2-4, sector 1, Bucureşti), va avea loc Soloshow Patricia Teodorescu. Proiectul este realizat cu sprijinul AIURART (Aiurart Contemporary Art Space).
Patricia Teodorescu a studiat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, departamentul de sculptură, clasa profesor Napoleon Tiron. A expus la Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, România, la NGBK, Berlin, Germania, la Casino Luxemburg – Forum d’art contemporaine, Luxemburg, la Renaissance Society Chicago, SUA, la The Kitchen, NYC, SUA, la Centrul Contemporan de Artă Konkordia, Vršac, Serbia, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal, Sibiu, România. A primit în 1997 bursa pentru sculptură a Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi în 2005 premiul 1 oferit de Centrul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, România.
” Tematica aleasă de mine este o consecinţă a preocupărilor şi trăirilor mele artistice tinzând spre o conceptualizare a ideii, o manipulare a materiei în favoarea acesteia , care se adresează şi în care se regăsesc ceilalţi făcând abstracţie de culoare, statut social sau coordonate geografice. Sunt interesată de deschizătorii de drumuri, de latura experimentală, de creatorii de spaţii şi stări de spirit , în mod special de tematici de asceză. Amintesc aici nume ca Nam June Paik, Pipilotti Rist şi Bill Viola. Respect discursul asumat dar care crede în rezultatul care reuşeşte să îşi asume mesajul, cred în lucrările care depăşesc praful trendului de moment şi devin ele însele propriile purtătoare de cuvânt în TIMP. Urmăresc cu interes ceilalţi artişti, emergenţi dar şi cu mai mare interes pe cei care indiferent de vârstă reuşesc excelenţa.”, a declarat Patricia Teodorescu.
Studio ARTE este o galerie independentă coordonată de artista Patricia Teodorescu. Galeria este în același timp un spațiu expozițional și un loc al dialogului și al creației, un work in progress realizat cu participarea artiștilor, curatorilor, teoreticienilor și al consumatorilor de artă în general. Studio ARTE se regăsește conceptual în statementul lui Joseph Beuys, care declară în 1979 în Berlin:”Creativitatea nu e monopolul artiștilor. Acesta e lucrul crucial de care am ajuns să-mi dau seama, și acest concept mai larg de creativitate este conceptul meu despre artă. Cînd spun că oricine e artist, mă refer la faptul că fiecare își poate influența conținutul vieții sale într-un domeniu particular, fie pictură, muzică, inginerie, grija pentru bolnavi, economie sau altceva. In jurul nostru fundamentele vieții strigă pentru a fi create sau a li se da o formă. Dar ideea noastră despre cultură este restricționată sever deoarece noi întotdeauna am aplicat-o artei. Dilema muzeelor și a altor instituții culturale apare din faptul că cultura este un cîmp atît de izolat, iar arta este încă și mai izolată: un turn de fildeș în cîmpul culturii înconjurat mai întîi de întregul complex al culturii și educației, apoi de către media. … Conceptul nostru despre artă trebuie să fie universal și să aibă natura interdisciplinară a unei universități, trebuie să existe un nou department universitar cu un concept de artă și știință”