spot_img

Festival literar internaţional „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediţia a VIII-a

În perioada 10.09.- 25.12.2014 se fac înscrierile la Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigramă „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediţia a VIII-a , pe www.romeojulietalamizil.ro sau, pentru cei care nu au internet, prin poştă, pe adresa: prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800. La festival pot participa românii din toată lumea, peste 14 ani. Concursul are două secţiuni: Poezie şi Epigramă şi se poate participa fie la o secţiune fie la ambele, cu patru creaţii (poezii şi/sau epigrame), care să nu fi fost publicate pe hârtie până la postarea clasamentului, 25.01.2015. Premiile totale ale sunt de 4000 de lei iar premianţii se obligă să vină să ridice premiul/să trimită un reprezentant. Vor fi acordate trofee şi medalii premianţilor iar participanţilor/ îndrumătorilor diplome. Premierea va avea loc sâmbătă, 31.01.2015, la Mizil, la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”.

La Epigramă, tema impusă, Mizilul, se aplică doar pentru o singură creaţie. Pe FIŞA DE ÎNSCRIERE trebuie scris un motto pentru ca, după jurizăre, concurentul să poată fi identificat. Textele vor fi scrise obligatoriu cu Times New Roman, font 11, cu diacritice, fără alte sublinieri sau intervenţii. În caz contrar, organizatorii îşi rezervă dreptul de a elimina concurentul.

Precizăm că, pentru cei care nu au internet, materialele pot fi trimise prin poştă (la adresa de mai sus), semnate cu motto, în acelaşi plic introducându-se un plic închis, pe care va fi scris acelaşi motto, În acesta se va găsi fişa de înscriere cu adresa de domiciliu, mailul, telefonul, ocupaţia, CNP-ul participantului. Regulamentul integral şi alte precizări despre festival pot fi găsite pe pagina oficială: www.romeojulietalamizil.ro

Invitaţii de onoare ai ediţiei a VIII-a a Festivalului „Romeo şi Julieta la Mizil” sunt Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea Enache. De-a lungul celor 7 ediţii precedente printre invitaţii care au fost la Mizil se numără: Mircea Ionescu Quintus, Mircea Dinescu, Sorin Roşca Stănescu, Alexandru Mironov, Corneliu Leu, Mihai Stănescu, acad.prof.univ.dr. Solomon Marcus, acad. Nicolae Dabija, acad.Vasile Tărâţeanu, prof.univ.dr. Ştefan Cazimir, conf.univ.dr. Daniel Cristea Enache, Dan Mircea Cipariu, Sorin Preda, Aurel Antonie, Ion Popescu Longin, conf.univ.dr. George Stanca, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, prof. univ.dr.ing. Corneliu Berbente, dr. Lucia Olaru Nenati, Nicolae Dragoş, George Corbu, prof.univ.dr. Radu Gologan, prof.univ. Al. Popescu Zorica, acad.prof.univ.dr. Gheorghe Brezeanu, prof.dr. Doru Dumitrescu, prof.univ.dr. Alexandru Şonea, prof.univ.dr.ing. Lazăr Avram, prof.dr. Elis Râpeanu, insp.şc.gen. Nicolae Angelescu, Daniela Vlădescu, Mircea Vintilă, Efim Tarlapan.

De-a lungul celor 7 ediţii s-au înscris concurenţi din: Albania, Anglia, Belgia, Bulgaria, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Macedonia, România, Rep. Moldova, Scoţia, Siria, Spania, Ucraina, SUA, numărul concurenţilor la toate ediţiile fiind de cca. 2500.

La ediţia jubiliară, a V-a, 2011-2012, a fost atins un record de 663 de participanţi iar la ediţia precedentă au participat 534 de concurenţi din 18 ţări. Denumirea festivalului provine de la satira politică „Romeo şi Julieta la Mizil”, scrisă şi publicată de mizileanul George Ranetti în 1907.

Iniţiatorii festivalului mizilean şi-au propus să descopere şi să promoveze talente culturale, dar şi să stimuleze dorinţa tinerilor de a se implica în activităţi culturale. Printre obiective se regăseşte şi participarea la revigorarea culturală a comunităţii prin promovarea personalităţilor culturale locale la nivel naţional. Astfel, premiile acordate la cele două secţiuni, Poezie şi Epigramă, au numele unor mizileni cunoscuţi în cultura română: Grigore Tocilescu, George Ranetti şi Agatha Bacovia.

Coordonatorii festivalului sunt profesorii Laurenţiu Bădicioiu şi Victor Minea, iar festivalul este sprijinit de Fundaţia Culturală „Romeo şi Julieta la Mizil”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508