O serie inedită a fost lansată luna aceasta de Editura NAŢIONAL, fiind compusă din patru colecţii irezistibile, care se adresează cititorilor de orice gen. Accesibile, atât ca preţ (15 lei) cât şi din punct de vedere al conţinutului, colecţiile sunt scrise în mileniul al III-lea de autori străini celebrii, într-o notă alertă, atractivă şi fără perdea, care-l ţine pe cititor cu sufletul la gură. Colecţiile „Poliţia criminală – Cazuri Speciale“, „FBI – Divizia secretă“, „Romanul de dragoste“ și „Justiţie fără limite“ sunt titlurile celor patru noi colecții apărute la Editura Național.
Colecţiile „Poliţia criminală – Cazuri Speciale“ şi „FBI – Divizia secretă“ sunt bineînţeles poliţiste, un fel de seriale în care, deşi oamenii legii rămân aceiaşi în fiecare episod, cazurile rezolvate nu au legătură între ele.
Detectivii Jane Heron şi Eric Black sunt nevoiţi să elucideze tot felul de situaţii dificile în care trebuie să se poarte obligatoriu cu mănuşi, în ele fiind implicate persoane foarte influente din Statele Unite ale Americii şi numai. Departe de a fi nişte poliţişti model, după tiparele arhicunoscute din literatura şi cinematografia de gen, cei doi depăşesc adesea limitele legalităţii, rezolvând anchetele prin orice mijloace. În acelaşi timp, acordă atenţie şi vieţii personale, făcând amor sau distrându-se, fie că se află ori nu în timpul programului de lucru.
În cea de-a doua colecţie, agentul special FBI, Mark Sinclair, o namilă de sexagenar şi un gurmand de neegalat, veteran al mai multor războaie, îl are ca partener pe mai tânărul Frank Cooper. Acesta din urmă este un afemeiat convins, care nu se poate abţine să întreţină relaţii cu majoritatea reprezentantelor sexului opus cu care se intersectează, nu o dată sacrificându-se în interesul anchetei.
„Justiţie fără limite“ este o colecţie de anticipaţie ce se înscrie în genul thriller, unde fostul borfaş şi spărgător Samuel Branigan, poreclit ulterior Lucky, îşi revine după 20 de ani de comă, fără să fi îmbătrânit deloc. Şi constată că, din cauza unor experimente ale CIA, cărora le-a fost victimă, a dobândit unele aptitudini extrasenzoriale de invidiat. Mai exact, poate vedea viitorul apropiat, are capacitatea de a reţine tot ceea ce creierul său înmagazinează şi este capabil să se vindece mult mai repede decât restul oamenilor. Ba mai mult, îi poate vindeca şi pe alţii. Din toate aceste motive este racolat de CIA, păstrându-şi o independenţă absolută, fiind solicitat – în ciuda firii sale libertine – în rezolvarea unor cazuri extraordinare din State şi de aiurea.
„Romanul de dragoste“, colecţie care, cu o singură excepţie, nu este scrisă sub formă de serial, înfăţişează cititorului pasionat personaje care trăiesc, iubesc şi pătimesc atât cu gândul cât şi cu fapta, fără falsă pudoare.
Deşi seria „O carte pentru fiecare“ se adresează persoanelor de peste 16 ani, nu există o limită superioară de vârstă. Cărţile pot fi găsite în librări sau comandate online, cu o reducere de 15%, la: www.editura-national.ro.