spot_img

Concurs de debut pentru 20 de cărţi electronice de proză

BOOKiseala.ro anunță lansarea primei ediţii a CONCURSULUI DE DEBUT – ediția 2014 – secțiunea proză. Perioada de desfășurare a concursului este 20 iulie – 5 septembrie 2014. Un juriu coordonat de scriitorul şi jurnalistul Marius Ghilezan va decide până în data de 20 septembrie 2014 care sunt câştigătorii. Se acceptă numai manuscrise de proză, de la autori care nu au mai publicat nicio carte cu ISBN până la data de 20 iulie 2014. Înscrierile se vor face exclusiv în format electronic, la adresa de email carteaprinposta@bookiseala.ro. se caută 20 de prozatori pentru pentru a li se publica opera pe prima platformă din România dedicată exclusiv cărţilor electronice. Un proiect susţinut de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional) şi sponsori privaţi.

Vara asta se poartă  British. Dacă îţi plac stilurile de scriere ale celebrilor scriitori Mark Twain, William Golding, J.K. Rowling, Rose Tramain,  Ian McEwan ai o şansă în plus.

Suntem interesaţi de poveşti, nu de scrieri textualiste.

Dorim să promovăm altfel de romane şi proză scurtă decât cele apărute până acum în România.

Dacă ai personaje puternice, bine conturate, stări de conflict impredictibile, descrieri puţine, spirit de aventură, dacă intri abrupt în poveste, stârneşti cititorul din primele 20 de rânduri şi/sau poţi ţine frâiele acţiunii ai toate şansele de-a fi selectat în marea listă de 20 de câştigători. Un pic de fantasy e recomandabil. O notă în plus vor primi cei care mânuiesc bine realismul magic, adus în literatura română de Mircea Eliade.

Încercăm să susţinem autorii de trilogii, publicăm prima dintr-o serie de trei.

Nu vor fi publicate manuscrisele cu poveşti banale, scrieri textualiste şi personaje prea seci sau prea multe.

În occident, scriitorii profesionişti aplică textelor lor chei de verificare, adică niciun personaj să nu se piardă pe drum.

Înscrierile vor respecta următoarele condiții:

– număr de semne fără spații: între 50.000 şi 250.000, nu mai mult sau mai puţin.

– formatul acceptat: Word doc.

– formatarea textului: font times new roman, caractere de 12 pct, spațiere la un rând.

– fiecare aplicant va prezenta în documentul ataşat o descriere narativă a cărții de maxim 1000 de semne cu spații.

– este recomandată trimiterea unui CV literar, a unui link către pagina de Facebook a autorului și a unei scrisori de intenție prin care se motivează înscrierea.

– înscrierile nu pot fi trimise anonim, iar titlul cărții trebuie specificat în subiectul email-lui.

– vor intra în concurs doar manuscrisele de proză, având prioritate în jurizare proza scurtă şi romanele;.

– se acceptă doar manuscrise redactate în limba română.

– nu se admit eseuri, biografii.

– vor fi luate în considerare numai manuscrisele primite până la data de 5 septembrie 2014, ora 24.

Motivația juriului nu va fi justificată pentru manuscrisele respinse.

Important! Autorii care deţin conturi de facebook, twitter, linkedin, google+, pagină de web vor fi punctaţi suplimentar.

NOTE: Autorii declaraţi câştigători vor semna un contract de drepturi de autor cu Web Interactive Design SRL pe o perioadă de 2 ani. Aceştia vor beneficia de de un comision de 15% brut din preţul de vânzare al cărţii.

Preţul cărţilor vor fi între 18 şi 24 de Lei.

La 100 de cărţi vândute, autorului îi revin în medie 300 de lei brut ( impozitele depind de calitatea de angajat sau de freelancer – la un angajat se plăteşte doar 16%, la categoria cealaltă 26,5%)

La 1000 de cărţi vândute, 3000 de lei brut

La 2000 de cărţi vândute, 6000 de lei brut

În caz de bestseller, la 10.000 de cărţi vândute, 30.000 de lei brut.

Toate cele 20 de titluri vor fi promovate pe mediile online

Autorul care va vinde cele mai multe EBOOK-uri, în timp de un an, va primi premiul special al juriului: un echipament profesional.

grila

Proiectul este susţinut de AFCN şi de sponsori privaţi.afcn logo

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508