Sâmbătă, 26 iulie 2014, de la ora 11.00, în fața Ateneului Român, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN lansează un inedit traseu-cultural al Capitalei, în cadrul proiectului „Cu bastonul prin București”. Proiectul „Cu bastonul prin București”, desfășurat în perioada 26 iulie – 7 septembrie 2014, cuprinde anul acesta 14 tururi ghidate gratuite, desfășurate pe un traseu de 2 km, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 și duminică de la ora 18.00, având de fiecare dată ca punct de pornire Ateneul Român. Cea de-a cincea ediție a proiectului „Cu bastonul prin București” se desfășoară sub semnul aniversării celor 555 de ani ai Capitalei, echipa ARCEN pregătind în acest an atât pentru bucureșteni cât și pentru turiști o serie de povești, istorii și informații cu totul deosebite despre trecutul orașului București.
Povestirile cuprind detalii despre cea mai mondenă arteră de circulație a Capitalei, istorii despre primele tramvaie trase de cai, despre viața de noapte din București, crime, modă și lux, dar și povești despre chiriași, prinți, curtezane, oameni politici, grădini de vară, palate și teatre; toate acestea vor putea fi ascultate pe parcursul tururilor ghidate organizate de ARCEN.
Prin intermediul noului traseu-cultural, ARCEN îi invită pe locuitorii Capitalei să înțeleagă importanța cunoașterii și conservării memoriei orașului, a protejării patrimoniului construit, dar și necesitatea implicării civice în vederea salvării identității orașului București, în contextul în care lipsa viziunii urbanistice, corupția și dezinteresul pentru patrimoniul istoric și cultural al orașului rămân o realitate care domină prezentul Bucureștiului.
Proiectul „Cu bastonul prin București”, desfășurat sub sloganul „Descoperă orașul pas cu pas!”, este reluat în fiecare an de către Echipa ARCEN, din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui.
Traseul-cultural ARCEN cuprinde următoarele străzi: Episcopiei – Știrbei Vodă – Calea Victoriei – Nicolae Krețulescu – George Enescu – str. Gen. Berthelot – Banului- Biserica Amzei- Christian Tell- Bdul Dacia- Henri Coandă- Nicolae Iorga.