spot_img

Florin Piersic primește Premiul de excelență festCO

Duminică, 1 iunie 2014, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din București, va avea loc Gala Comediei Românești, în cadrul căreia vor fi decernate premiile Festivalului Comediei Românești – festCO, ediția a XII-a și ale Concursului de Comedie Românească ediția a IX-a. Anul acesta, premiul de excelență va fi acordat actorului Florin Piersic.

În cadrul Festivalului Comediei Românești, se vor desfășura mai multe evenimente în acest sfârșit de săptămână, festCO fiind prezent inclusiv la Salonul Internațional de Carte Bookfest.

Sâmbătă 31 mai, ora 11.00 în foaierul Teatrului de Comedie va avea loc o conferință în cadrul dialogurilor festCO despre LIMITELE MORALE ALE UMORULUI. Conferința va fi susținută de Dan Panaet, drd. Facultatea de Filosofie la Universitatea din București și jurnalist la „Cațavencii”. Intrarea la eveniment va fi liberă.

La ora 11.00, la Teatrul „Ion Creangă”, Sala Rapsodia va fi programat spectacolul LUMEA LUI PAPARIN de Carmen Dominte, regia Vasile Manta (50’), în cadrul secțiunii OFF, dedicată spectacolelor de teatru pentru copii.

festCO va ajunge și la BOOKFEST (Romexpo) de la ora 14.00, unde va fi lansat volumul „Salonul ludicilor”, antologie de poezii comice, apărut la Editura Tracus Arte, cu sprijinul festCO. Evenimentul va avea loc la standul editurii Tracus ArteAPLER (Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România) și vor participa: Dan Mircea Cipariu (președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala București – poezie și coordonator al acestui volum), Ioan Cristescu (director al Muzeului Național al Literaturii Române), George Mihăiță, poetul Emil Brumaru.

În cadrul secțiunii OFF, Godot Cafe Teatru va prezenta trei spectacole :

15.00 Godot Cafe-Teatru

FISURA de Flavius Lucăcel regia Victor Olăhuț (1h 15)

19.30 Godot Cafe-Teatru

ZIC-ZAC de Andreea Gavriliu şi Ştefan Lupu (1h 15’)

22.00 Godot Cafe-Teatru

CARPATHIAN GARDEN text și regie Radu Iacoban (1h 20’)

În cadrul clubului de lectură festCO, la ora 17.00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie va fi susținută lectura piesei „La vita e bella” de Radu F. Alexandru, în prezența autorului. Piesa a câștigat unul dintre premiile Concursului de Comedie Românească ediția a IX-a. Vor interpreta: Mihaela Teleoacă, Delia Seceleanu, Marius Florea Vizante și Dragoș Huluba.

Spectacolul O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija (2h 45’), spectacol invitat – comedie de succes va fi programat la ora 19.00 la Sala Radu Beligan.

La ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie va avea loc spectacolul de licență al Universității „Spiru-Haret”, Facultatea de Arte – FERICIRE LA PĂTRAT după Teodor Mazilu, clasa conf. univ.dr. George Grigore și lect.univ.dr. Iulia Boroș.

Cinemateca festCO și Caravana filmului românesc vor proiecta începând cu ora 21.30, în fața Teatrului Comedie, filmul OPERAȚIUNEA MONSTRUL, regia : Manole Marcus. Actorul invitat va fi Marin Moraru.

Duminică 1 iunie, ora 11.00 la Sala Studio a Teatrului de Comedie, va fi programat spectacolul POVESTE FĂRĂ SFÂRŞIT scenariul şi regia Gabriela Dumitru (30 min), în cadrul secțiunii OFF, dedicată spectacolelor de teatru pentru copii.

La ora 18.15, în fața Teatrului de Comedie, Cvartetul „4 Art” va susține un recital cu muzică din filme și îi va invita pe toți cei prezenți în foaierul Teatrului de Comedie pentru a participa la lansarea volumului SUNTEM CE SUNT AMINTIRILE NOASTRE de Marin Moraru, Editura ALL, urmată de o sesiune de autografe susținută autor.

La ora 19.00 la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie va avea loc GALA COMEDIEI ROMÂNEȘTI. Se vor decerna premiile din cadrul Festivalului Comediei Românești ediția a XII-a și de la Concursul de Comedie Românească ediția a IX-a. Fiind Ziua Internațională a copiilor, cei care vor înmâna premiile vor fi copiii actorilor din Teatrul de Comedie. Anul acesta, premiul de excelență va fi acordat actorului Florin Piersic.

În continuarea GALEI, va fi prezentat spectacolul SUFLET ROMÂNESC – one man show Dan Puric.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508