spot_img

Bogdan și Magda Pelmuș expun ” Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.”

Joi, 8 mai 2014, de la ora 19.30, la Galeria Galateca din București (str. C.A. Rosetti, nr. ) va avea loc vernisajul expoziției „Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.”, de Bogdan și Magda Pelmuș. Galeria va rămâne deschisă publicului și în Noaptea muzeelor: 17 mai 2014, în intervalul orar 19.00 – 02.00. Proiectul expozițional face parte din Bucharest Biennale 6 Parallel Events. Curator: Roxana Gibescu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Lucrările celor doi artiști, realizate în ultimele luni special pentru expoziția de la Galateca, prezintă o cronică a vieții de zi cu zi, o arhivare a problemelor sociale presante și o reflecție asupra conceptelor de libertate, manipulare, depresie, paranoia, magie, pasiune, iubire și kitsch.

Deși expoziția este configurată asemenea unui spațiu muzeal, cei doi artiști Bogdan și Magda Pelmuș chestionează și încearcă să redefinească statutul obiectului de artă expus. De regulă, ceea ce definește o operă de artă prezentă într-un muzeu este indiscutabila sa autoritate, relevanța istorică, muzeul ca simbol al lumii occidentale are un impact asupra societății ce este mai mare ca oricând în istoria umanității. Misiunile sale includ achiziționarea, conservarea, expunerea cât și educarea publicului.

Expoziția va cuprinde o serie de instalații complexe, desene, fotografii, dar și obiecte găsite în diferite contexte, cu multiple posibilități de interpretări.

Lucrările celor doi artiști fac parte din portofoliul Galateca și pot fi vizionate și achiziționate până la finalul anului.” (organizatorii)

Bogdan și Magda Pelmuș sunt doi artiști contemporani, ce au în portofoliu numeroase expoziții, instalații și performance-uri, printre care: Bienala din Lituania 2008, cu proiectul ‘We are 00’; participare la Noaptea Muzeelor, atât în 2010, cât și în 2012, cu două live-stream performance-uri din atelierul lor bucureștean transmise în Muzeul de artă din Brașov; expoziția ‘Made In’ la Atelier 030202 din București și ‘Betoane și eroi’ la Galeria Calina din Timișoara în 2013. Membri fondatori ai spațiului de artă Loading Open Lab, un atelier deschis (artist-run space) în cadrul căruia au organizat proiectele I’m Going Glocal 2006, ROCA 2007, Safe Mapping AKA They Are Watching, parte din Parallel Event BB3, 2008.

http://onemorebox.blogspot.com/, http://bogdanpelmus.blogspot.ro/, http://loadinggallery.blogspot.com/, http://sursagroup.blogspot.com/, http://hibridaction.blogspot.com/

GALATECA este o galerie de artă contemporană și design, un proiect inovator ce alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare. Deși încă tânără în peisajul spațiilor culturale, Galateca a reușit să se plaseze pe harta națională și internațională prin proiecte multidisciplinare inedite.

Galeria Galateca, în acest an, este singura galerie de artă contemporană și design care participă la G5:

–          8-18 mai Bucharest Biennale 6 Parallel Events „Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat” de Magda și Bogdan Pelmuș  http://bucharestbiennale.org/parallel-events/

–          16-25 mai Romanian Design Week –  „Selenit” în parteneriat cu UNArte – http://www.romaniandesignweek.com/

–          17 mai Noaptea muzeelor „Muzeul neintenționat. Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat” de Magda și Bogdan Pelmuș http://www.noapteamuzeelor.ro/

–          22-25 mai – Art Safari  – http://www.artsafari.ro/

–          23 mai Noaptea Albă a Galeriilor – „Feed Me!” de Saint Machine și Noper – http://www.noapteagaleriilor.ro/index.php

Parteneri: NeoArt România, Bucharest Biennale 6 Parallel Events, Noaptea muzeelor 2014.

Parteneri media: Modernism.ro, Biz, Forbes, Zeppelin, Agenția de carte, Hipmag, Designist, Artclue, Radio România Cultural, Money Channel, Senso TV, The Seeder’s Report, Igloo.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508