Miercuri, 9 aprilie 2014, la Centrul de cultură arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România (Str. J. Louis Calderon nr. 48, București) a avut loc vernisajul expoziţiei de arte plastice “Geometrii lirice”, de Voicu Dragomir. Proiectul reprezintă retrospectiva ultimilor patru ani de activitate ai artistului, concretizaţi în lucrări de grafică, pictură şi sculptură. Organizator: Creative Events. Curatorul expoziţiei: Laura Lucia Mihalca. Expoziția poate fi vizitată până marți, 29 aprilie 2014. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
”Voicu Dragomir ne invită la a doua sa expoziţie personală, într-o lume misterioasă, geometrică şi conceptuală, proprie lui. Seriile de lucrări construiesc o poveste în sine, transmiţând multe despre percepţiile, trăirile şi modul de a gândi şi a relaţiona al artistului. Seriile au în comun tendinţa către abstractizarea ideilor şi a formelor şi crearea unui univers interior specific artistului vizual.
Titlul expoziţiei nu este întâmplător, întrucât arta sa poate fi plasată la limita dintre geometrie, abstractizare, conceptualizare şi sfera lirică, sensibilă şi plină de expresivitate a actului artistic, iar rezultatele demersului său nu încetează să ne surprindă.” (Laura Lucia Mihalca)
Perioada de vizitare: 9 – 29 aprilie 2014. Programul de vizitare este de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor), între orele 10 – 16. Intrarea este liberă.
Voicu Dragomir este un artist vizual cu o uluitoare siguranţă şi maturitate de expresie, fiind activ în mai multe medii, de la pictură, grafică şi sculptură, la fotografie şi instalaţie. Experimentul, nonconformismul, conceptul unitar şi rafinarea continuă a modalităţilor sale de exprimare îl recomandă drept un artist complet care anunţă cu siguranţă proiecte de anvergură.
Laura Lucia Mihalca, artist vizual, curator şi jurnalist, a organizat numeroase expoziţii personale şi colective, la nivel local şi naţional, colaborând de-a lungul timpului cu o serie de instituţii cultural-artistice de prim rang şi cu un număr impresionant de artişti contemporani consacraţi. Curator a numeroase expoziţii, a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. S-a remarcat drept unul din cei mai activi tineri curatori din România, cu evenimente şi expoziţii organizate în întreaga ţară. În ianuarie 2011 a fondat revista Art Out, al cărui director şi redactor-şef este şi în prezent.
Gazda expoziţiei este Centrul de cultură arhitecturală al UAR din București, o clădire clasată recent monument istoric, atipică pentru București, construită în anul 1898. Imobilul se evidențiază prin folosirea unui limbaj arhitectural exterior de factură flamboyantă. Fantezia arhitectului se remarcă pe fațada nordică, unde se află cel mai amplu subansamblu decorativ al exteriorului, cel al intrării principale. Acesta este compus în jurul loggiei cu arce polilobate flamboyante și a arcului lanceolat al intrării. În interior, se disting încăperile de la parter cu plafoane decorate, „aparatul” format de holurile principale ale parterului și etajului și de casa scării.
Art Out este o revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare. Fondată în ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborări cu specialişti din ţară şi din străinătate, devenind una din revistele de primă importanţă la nivel naţional pe plan cultural – artistic. În februarie 2014, Art Out a împlinit 3 de activitate, definindu-se ca un actor important pe scena presei, artei și culturii românești, fiind un promotor și organizator de evenimente cultural-artistice remarcabile.