Pe scena Operei Naţionale Bucureşti, Ovidiu Matei Iancu şi Robert Enache au primit titlul de prim-balerini ai Baletului Naţional Român, duminică, 6 aprilie 2014, cu prilejul unei noi reprezentaţii a spectacolului de dans contemporan ”Tango. Radio şi Juliet”, de Edward Clug. Distincţiile le-au fost înmânate de către Directorul Artistic al Baletului Naţional Român, Johan Kobborg. Cei doi artişti pot fi urmăriţi pe scena Operei Naţionale Bucureşti în baletul ”Corsarul”, în data de 26 aprilie 2014, de la ora 19.00.
Ovidiu Matei Iancu este un balerin extrem de adaptabil şi rafinat, preţuit de colegi şi public deopotrivă (Johan Kobborg).
Balerinul Ovidiu Matei Iancu este absolvent al Liceului „Floria Capsali” din Bucureşti (2002), iar în anii 2001 şi 2002 a fost bursier al English National Ballet School din Londra.
Timp de un an şi jumătate, din 2012 până la sfârşitul anului 2013, Ovidiu Matei Iancu a fost prim-solist al Baletului din Tulsa (Oklahoma, Statele Unite ale Americii), dansând în spectacole semnate de coregrafi precum Eduart Liang, Jorma Elo, Wayne McGregor, Marcelo Angelini, Ben Stevenson, Val Caniparoli, Paul Taylor, Christopher Weldon. De-a lungul timpului a fost invitat să danseze la Opera Naţională din Belgrad (Serbia), Opera Naţională din Novi Sad (Serbia), teatrele de operă din Slovacia şi Bulgaria. A fost de asemenea invitat în gale de prestigiu precum „Les Etoiles du XXI- Siecle”, care s-a desfăşurat la Theatre Champs Elysses din Paris şi a mai dansat la Veneţia, Bergamo, apoi cu Orlando Ballet şi Norman Ballet din Statele Unite ale Americii şi în Dubai, la Madinat Theater.
Realizările lui Robert Enache de până acum sunt o mărturie incontestabilă despre etica muncii sale. (Johan Kobborg)
Robert Enache s-a perfecţionat în cadrul mai multor workshop-uri susţinute de Gilbert Mayer, Sergiu Ştefanski, Alexander Prokofiev, Arlette van Boven (specialistă în tehnica Kylián) şi a participat la mai multe festivaluri în ţară şi peste hotare (Italia, Franţa). Repertoriul artistului conţine roluri precum Prinţul din Albă ca zăpada şi cei şapte pitici de Cornel Trăilescu; Konrad din Corsarul, Albert din Giselle de Adolphe Ch. Adam; Siegfried din Lacul lebedelor, Prinţul din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski.