Sâmbătă și duminică, 3 și 4 mai 2014, de la ora 17.00, în Sala Scoarţelor din cadrul Palatelor Brâncovenești, Mogoşoaia ClasicFest, ediția a III-a, va continua prin două recitaluri oferite de violoncelistul Dan Cavassi și pianistul Mihai Ungureanu, precum și de violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu. Un eveniment oferit de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociația Pro Valores şi Radio România Cultural. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
În prima seară, doi artiști de mare valoare: violoncelistul Dan Cavassi – solist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” şi pianistul Mihai Ungureanu – solist concertist şi director al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, vor cânta din opera lui Johannes Brahms.
A doua zi, duminică 4 mai 2014, de la ora 17.00, vor susţine un recital laureaţii ediţiei a IV-a a Concursului ”Drumul spre celebritate”: violonista Simina Croitoru, violoncelistul Horaţiu Luduşan şi fagotistul Mihai Boboiescu. Acești trei tineri extreme de valoroşi, acompaniaţi de pianista Verona Maier, vor interpreta opusuri de: Pablo de Sarasate, Fritz Kreisler, Robert Schumann, Piotr Ilici Ceaikovski, Gaspar Casaado şi Jean Francaix.
Violoncelistul Dan Cavassi este solist instrumentist al Filarmonicii George Enescu. După absolvirea universităţii naţionale de muzică din Bucureşti, la clasa lui George Iarosevici, s-a perfecţionat la cursuri internaţionale desfăşurate la Pecs, Weimar sau Bayreuth, iar în 1973 a obţinut o bursă la Geneva unde a lucrat cu legendarul Pierre Fournier. Din 1974, in paralel cu activitatea in orchestra sau cu aparitiile solistice, se preocupa intens de muzica de camera,colaborand constant cu formatii si artisti consacrati. In anul 2006 a fost decorat de catre presedintele Romaniei cu Ordinul Cultural –clasa I pentru intreaga activitate artistică.
Pianistul Mihai Ungureanu, solist concertist şi director artistic al Filarmonicii Oltenia, a debutat la 16 ani pe scena Filarmonicii craiovene interpretând concertul nr. 1 de Franz Liszt. Din anul 1981 incepe sa sustina o intensa activitate concertistica, colaborand cu toate orchestrele simfonice din tara, deosebita sa prezenta scenica fiind apreciata si peste hotare. In ipostazele de solist, interpret de muzica de camera si acompaniator, Mihai Ungureanu a concertat in centre culturale renumite din Europa, America (in S. U. A., Canada si Brazilia a sustinut o serie de recitaluri de mare succes) si spatiul asiatic (Japonia, Coreea de Sud, Republica Islamica Iran). Este laureatul mai multor competitii nationale si a fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale-1986).
Violonista Simina Croitoru este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are 24 de ani si 24 de premii la competiţii nationale şi internationale, majoritea premii I. A concertat cu aproape toate filarmonicile ţării, iar numărul recitalurilor este impresionant. A cântat pe scene din Austria, Italia, Germania, Ungaria, Elveţia, Cehia.
Violoncelistul Horaţiu Luduşan s-a născut în 1993 la Cluj Napoca, iar acum este student în anul al II lea la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A strâns până în prezent 18 premii nationale. A fost solist al Filarmonicii Transilvania, a participat la cursurile de maiestrie susţinute de: Marin Cazacu, Götz Teutsch, Umberto Clerici, Razvan Suma, László Fenyö.
Fagotistul Mihai Boboiescu este din Bucureşti şi are 25 de ani. A obţinut premii la concursuri naţionale şi la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 – 2010 a colaborat cu diferite orchestre şi ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Naţionala de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra „Tinerimea Română”. De curând a fost solist al Orchestrei de Cameră Radio.
Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/
Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic
Partener: Marconi Relax
Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.