Bestsellerul ”A Long Way Down”, de Nick Hornby apare acum într-o nouă ediție la Humanitas Fiction, cu titlul ”Adio, dar mai stau puțin”, odată cu lansarea filmului omonim regizat de Pascal Chaumeil, cu Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul și Imogen Poots în rolurile principale. Romanul a fost nominalizat pe lista scurtă la Whitbread Award în 2005 și la Commonwealth Writers’ Prize în 2006.
„Hornby captează lumea în care trăim cu precizie și geniu comic.” (Guardian)
„Hornby este un scriitor care mizează pe emoție, iar efectul e maxim atunci când vorbește despre moarte, arbitrul suprem al literaturii serioase. Evitând însă sentimentalismul, Hornby scrie o carte despre limitele alegerii, regretele tardive și miracolul celei de-a doua șanse.” (The Washington Post’s Book World)
„Unul dintre cei mai buni umoriști și umaniști ai zilelor noastre, un scriitor care a moștenit imaginația și vizionarismul lui H.G. Wells, precum și darul lui pentru comentariul social.” (Sunday Times)
Scriitorul britanic NICK HORNBY s-a născut la Redhill, Surrey, în 1957. Studiază limba şi literatura engleză la Jesus College, Cambridge, unde rămâne o vreme profesor. Lucrează apoi ca jurnalist independent, iar în 1992 debutează cu volumul memorialistic Fever Pitch (Febra stadioanelor), distins cu William Hill Sports Book of the Year Award. În 1995 publică romanul High Fidelity, care este ecranizat în anul 2000, cu John Cusak în rolul principal. Îi urmează, în 1998,Totul despre băieţi (About a Boy; Humanitas, 2004), care stă, de asemenea, la baza unei producţii cinematografice de succes, avându-l ca protagonist pe Hugh Grant, iar în 2001 Cum să fii bun (How to Be Good; Humanitas, 2005), recompensat cu W.H. Smith Award for Fiction. Hornby este autorul unei culegeri de eseuri despre fotbal, My Favourite Year (1993), al uneia despre muzică, 31 Songs (2003), inspirată de activitatea sa de critic muzical la revista New Yorkerşi de pasiunea pentru cultura pop, şi al uneia despre cărţi şi scriitori, The Polysyllabic Spree (2004). În 1999 primeşte E.M. Forster Award din partea American Academy of Arts and Letters şi în 2003 este distins cu Orange Word International Writers London Award. În 2005 îi apare romanul A Long Way Down, tradus în prima ediţie în limba română cu titlul Turnul sinucigaşilor (Humanitas, 2006), iar în 2009, Juliet, Naked. Nick Hornby este de asemenea autorul romanului pentru adolescenţi Slam (2007; Humanitas Fiction, 2008), inclus pe lista ALA Best Books for Young Adults din 2008.