spot_img

Balerinul Dawid Trzensimiech, de la Royal Opera House Covent Garden la Opera Naţională Bucureşti

Miercuri, 19 martie 2014, de la ora 19.00, balerinul Dawid Trzensimiech, de la Royal Opera House Covent Garden, va putea fi văzut pentru prima oară pe scena Operei Naționale București, în spectacolul de dans contemporan ”Tango. Radio şi Juliet”, în coregrafia lui Edward Clug. Balerinul s-a alăturat de curând Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, condusă de coregraful si balerinul de talie internaţională Johan Kobborg. Finalist la Concursul Prix de Lausanne şi laureat al primei ediţii a Concursului Internaţional de Balet şi Coregrafie de la Beijing (China, 2011), artistul de origine poloneză Dawid Trzensimiech este acum prim-balerin al Operei Naţionale Bucureşti. ”Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti reprezintă o nouă etapă a carierei mele. Am decis să mă alătur acestui teatru datorită varietăţii de titluri din repertoriul clasic şi modern, în care nu am avut încă ocazia să evoluez. De asemenea, Directorul Artistic al Companiei de Balet, Johan Kobborg, cu care am avut şansa să lucrez în urmă cu câţiva ani, este o adevarată sursă de inspiraţie pentru mine şi aştept cu entuziasm să pregătim următoarele debuturi”, a declarat prim-balerinul Dawid Trzensimiech.


Mai multe detalii despre spectacolul ”Tango. Radio şi Juliet” aici.

Dawid Trzensimiech este de origine poloneză şi a studiat la Şcoala Naţională de Balet din Bytom. De-a lungul timpului a câştigat numeroase premii, fiind laureat al Concursului Naţional de Dans din Gdansk în 2003 şi 2005 şi al Concursului Internaţional de Dans de la Rieti, Italia. A fost de asemenea finalist la Concursul Prix de Lausanne în 2006 şi a câştigat o medalie la prima ediţie a Concursului Internaţional de Balet şi Coregrafie de la Beijing, China, 2011. S-a pregătit la Şcoala Regală de Balet din Londra în urma primirii unei burse din partea organizatorilor Prix de Lausanne. Dawid Trzensimiech a devenit membru al Baletului Regal în anul 2008, unde în 2012 a devenit solist. A creat roluri în coregrafia unor creatori precum Wayne McGregor, Christopher Wheeldon, Liam Scarlett, Alexei Osipovich Ratmansky, David Dawson.

Repertoriu:

• Prinţul din “Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia: Peter Wright
• James din “La Sylphide” de Herman Severin Løvenskiold, coregrafia: Johan Kobborg
• Lenski din “Oneghin” de Kurt-Heinz Stolze, coregrafia: John Cranko
• Benvolio din “Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, coregrafia: Kenneth MacMillan
• Florestan din “Frumoasa din pădurea adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia clasică adaptată de Anthony Dowell, Frederick Ashton, Christopher Wheeldon
• Pas de troix din “Bijuterii” (colaj muzical), coregrafia : George Balanchine
• Solist în « Polyphonia”, muzica: György Ligeti, coregrafia: Christopher Wheeldon
• Solist în « Chroma” de Joby Talbot şi Jack White III, coregrafia: Wayne McGregor
• Solist în “Infra”, muzica: Max Richter, coregrafia: Wayne McGregor
• Solist în “Scène de ballet”, muzica: Igor Stravinski, coregrafia: Frederick Ashton
• Solist în „Gloria” de Francis Poulenc, coregrafia: Kenneth MacMillan
• Solist în „Requiem”, coregrafia: Kenneth MacMillan
• Solist în „Giselle” de Adolphe Charles Adam, adaptarea coregrafică: Peter Wright
• Solist în „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia clasică adaptată de Frederick Ashton şi David Bintley
• Solist în „Voluntaries” de Francis Poulenc, coregrafia: Glen Tetley
• Solist în „Danes á grandevitesse”, coregrafia: Christopher Wheeldon
• Solist în „Rhapsody”, muzica: Serghei Rahmaninov, coregrafia: Frederick Ashton.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508