Joi, 20 februarie 2014, Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat public pe pagina sa web rezultatul concursului de management la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti. Astfel, criticul de teatru, universitarul, editorul şi cunoscutul animator cultural Ioan Cristescu a fost declarat câştigător, cu media generală 8,52. Istoricul Adrian Majuru a câştigat concursul de management la Muzeul Municipiului Bucureşti cu nota generală 8,41. „Sunt convins că Ioan Cristescu, cea mai bună alegere pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române, va pune în pagina realităţii programe şi proiecte culturale de impact naţional şi mediatic. Pe 21 martie 2013, de Ziua Mondială a Poeziei, într-un proiect comun al MNLR cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bucureşti Poezie, vom realiza un proiect special cu participarea a peste 30 de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite. În sfârşit, o veste bună pentru scriitorii români!”, a declarat Dan Mircea Cipariu, preşedintele Filialei Bucureşti Poezie a Uniunii Scriitorilor din România.
Ioan Cristescu este conferenţiar univ. dr. la Universitatea Hyperion din Bucureşti, specializat în Istoria teatrului universal, muzeograf. Fondator al Editurii Tracus Arte. Coordonator al mai multor proiecte de anvergură culturală:
-“ Teatru la Muzeu” – producţie de spectacole pe texte de Matei Vişniec – regia Mircea Marin; Ioan Flora – regia Alexandru Dabija,”Drumul spre Momfa” în colaborare cu Teatrul Naţional din Cluj, regia Mihai Mănuţiu, Neguţătorul de ochelari- regia Dan Tudor;
– coordonator “Serile de poezie şi muzică ale MNLR” – lecturi publice ale poeţilor contemporani însoţite de muzică – 60 de ediţii;
– director al Festivalului anual de jazz “Jazzy Spring”-Bucureşti – 3 ediţii -împreună cu Mircea Tiberian;
– realizatorul proiectului “10 ani de la vizita papei Ioan Paul al II lea în România”- expoziţie vernisată în 15 oraşe din România
– realizatorul proiectului “Comedia româneasca” –momente şi schiţe
– realizator de expoziţii de anvergură naţională şi internaţională “Paul Celan- dimensiunea românească”, Marin Sorescu, Şcoala ardeleană- iluminismul românesc etc.
– Coproducător al Maratonului de Poezie şi Jazz, ediţiile 2009,2010,2011,2012, 2013
-Coproducător al Festivalului de C’Arte Danubius de la Tulcea
A debutat editorial cu volumul “Dramaturgia lui Radu Stanca”, Editura Muzeul Literaturii Române,2011, volum distins cu Premiul de debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În pregătire: ”Resurecţia oratoriei şi antiteatrul”
Felicitări și spor la cât mai multe proiecte! :))
Treizeci de manastiri din Neamt s-au rugat pentru reusita dlui Cristescu. Sa fie cu succesuri!
Felicitari domnule Ioan Cristescu si va doresc sa realizati cat mai multe proiecte, inclusiv si cu aromanii!
Felicitari !Spre biruinta spiritului sa fie…
drum bun și vânt prielnic. Succes dle Cristescu și vă bucurați de susținerea mea pe lînfgă a multor altora. O să vă strâng mâna și personal.