Vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 20.00, în Tramvaiul 26 (str. Cercului nr.6, București), va avea loc o nouă seară de literatură și muzică. Invitați: Felix Nicolau, Paul Mihalache, Camil Cardaș și Octavian Perpelea. Seara se va încheia cu un performance susținut de Mugur Grosu. Evenimentul va fi prezentat de Cristina Nemerovschi. Organizatori: Cătălina Matei și Iulia Militaru.
Mugur Grosu e preocupat de graiul articulat şi de varii forme de expresie – literatură, arte vizuale, happening, muzică prospectivă. A publicat șase cărţi (cea mai recentă e Status, Ed. Herg Benet, 2013) şi numeroase volume colective. În 2013, a înființat proiectul Upanishadows, care aduce literatura și muzica într-o formulă sincretică, prin recitative și improvizații: poejazz. Formula de bază îi cuprinde pe Mugur Grosu (voce, sintetizatoare), Gabriel Grigore (contrabas) și Dan Ioniță (baterie), alături de care au mai performat live: Jak Edi Neumann (saxofoane), Oana Maria și Ștefan Botezatu (de la Poetrip), Gili Mocanu (Somnoroase Păsărele) etc.
Felix Nicolau este conferenţiar universitar la Departamentul de Limbi Străine şi Comunicare al Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti. Este autorul a patru cărţi de poezie, a două romane (Tandru şi rece şi Pe mâna femeilor) şi a cinci cărţi de interpretare literară şi teoria comunicării: Homo Imprudens (2006), Anticanonice, 2009, Codul lui Eminescu (2010), Estetica inumană: de la Postmodernism la Facebook (2013) şi Fluturele-curcan: specii ameninţătoare (2013). Este membru în consiliile editoriale ale revistelor: „Metaliteratură” şi „The Muse – an International Journal of Poetry”. Pur și simplu moare după sporturile practicate norvegian, adică fără motor! Citește din necesitate umană, nu ca să se dea dovleac.
Paul Mihalache a debutat în 2008 cu volumul de proză scurtă Ceasuri târzii (Ed. Lumen, Iasi), pentru care a luat premiul de debut al revistei Vremea. În 2011, i-a apărut romanul Târg de arlechini (Ed. Tracus Arte), pentru care a luat premiul „Tânărul prozator al anului 2011”. În 2013, îi apare volumul de versuri Celălalt pământ (Ed. Tracus Arte). A terminat Filosofie.
Camil Cardaș a descoperit poezia printr-un accident care i-a salvat viața. semnul întrebării. a publicat un prim volum de poezii la editura Vinea, în 2008, sub pseudonimul Camil P. Camil, urmează titlul volumului. două puncte. Chat în Interior sau Priveghi în Pasă-rea de sine. punct și de la capăt. la editura Punct (deschide paranteza, apropos de punct, închide paranteza), în 2009, i-a apărut un al doilea copil…ăsta…volum, intitulat. două puncte. versuri albe. Camil U. Camil (paranteză, al doilea pseudonim, închide paranteza) featuring TU, cititorul. un fiasco total, singurele exemplare rămase sunt la Biblioteca Națională, restul s-au epuizat și au fost internate la nebuni, naiba știe cine-o le-o mai citi și p-acolo. punct și de la capăt. ultimul volum e marfă. good shit. se numește „șa(n)sele din patrujnouă”, publicat sub pseudonimul Camil L.A. Camil. camil speră să-l publice la editura Tracus Arte, dar asta numai dacă va găsi o sticlă de whisky incasabilă. de unde L.A.? ghici ciupercă fungus ce-i. punct și de la capăt.
Octavian Perpelea s-a născut la 22 iunie 1977, în Bucureşti. A studiat ştiintele politice, la Universitatea Bucureşti, şi încă încercă să termine o teză despre naţionalismul cioranian. S-a apucat să scrie după 30 de ani şi a publicat poezii în „Apostrof”, „Hyperion”, „Liternet”, „Luceafărul”, „Steaua”, „Timpul”, „Tiuk”.