Luni, 23 septembrie 2013, ora 18.30, în Sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie (Str. Victoriei, nr. 12, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003” de ASR Principele Radu al României, Curtea Veche Publishing, 2013. Evenimentul va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu, alături de care va lua cuvântul doamna Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing. Gazdă: domnul Cornel Ilie, Coordonatorul Serviciului Patrimoniu din cadrul Muzeului.
Evenimentul din București este al treilea de acest gen din țară, după lansarea volumului “Trei poduri peste lume” de pe 11 septembrie de la Alba Iulia și cea de pe 16 septembrie din Buzău. Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României pregătesc și alte lansări pentru volum.
“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” a Principelui Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României.
Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.” – editorii
<<Este o lucrare apăsat subiectivă, dar prezintă o poveste de viață destul de neobișnuită. Mă simt obligat față de societate să vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbește mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mândru de familia și de țara mea, precum și de timpul meu. (…) Aducerea între paginile cărții a acestor gânduri este și un fel de a mulțumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douăzeci de ani: “Ceea ce primești la naștere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primești este darul tău către Dumnezeu”. >> (ASR Principele Radu al României în Introducerea volumului apărut la Curtea Veche Publishing)
“Principele Radu ilustrează în chip strălucit idealul permanent al Familiei Regale: a servi România.” – (Frédéric Mitterrand)