Joi, 3 octombrie 2013, ora 19:00, la Librăria Bastilia (Pţa Romană nr. 5, Bucureşti), va avea loc lansarea romanului “Lunetistul” de Marin Mălaicu-Hondrari, colecţia “Ego. Proză”, Editura Polirom. Invitaţi: Laura Albulescu şi Radu Paraschivescu.
Marin Mălaicu-Hondrari este autorul romanului “Apropierea” (Cartea Românească, 2010), în curs de ecranizare în regia lui Tudor Giurgiu, precum şi a volumului “Cartea tuturor intenţiilor” (Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a), “o carte curată, puternică intelectual, a unui om care a trăit fapte nebuneşti şi a avut forţa să le noteze la rece. E cartea care ne îmbogăţeste azi şi pe noi, cei ce iubim cu adevărat literatura.” (Mircea Cărtărescu)
“În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător. Întâlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţa în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze. Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continuă să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până când o întîlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimbă viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.” (editorii)
Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul Zborul femeii pe deasupra bărbatului (Eikon, 2004), care a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. În 2006, i-a apărut Cartea tuturor intenţiilor(ed. a II-a, Polirom, 2008) – scrisă între ianuarie şi iulie 2006, în Córdoba, Andaluzia, într-o rulotă –, iar în 2010, romanul Apropierea, nominalizat la Premiile Radio România Cultural la categoria proză. A tradus poezie din limba spaniolă pentru revista LiTerra.