La Editura “Aius Printed”, din Craiova, a apărut volumul de versuri “Focuri arzând” de Constantin Pădureanu. ”Constantin Pădureanu a debutat în revista Ramuri, în 1986, cu povestirea ”Fântâna”. A fost ajutat de Mircea Ciobanu să debuteze, în 1986, la Editura Cartea Românească. A scris şi publicat 11 volume de povestiri şi nuvele, romane, versuri, interviuri şi însemnări de călătorie din Israel şi Grecia (Muntele Athos). Fără îndoială, din această intuită disperare (cu multe, foarte multe tușe autobiografice) vine și lirismul poeziei lui Constantin Pădureanu, forța poetică ce dă substanță și valoare ineditelor sale incursiuni într-o lume, într-un univers uman ireversibil condamnate. O lume și un univers ce au un trecut, dar cărora, iremediabil, viitorul le lipsește.” (Marian ODANGIU)
”Deși oltean, Constantin Pădureanu nu vine cu aceste poeme în proză din “ La Lilieci” de Marin Sorescu, ci mai degrabă din “ Momente și schițe ” de I. L. Caragiale, realizând o carte tragică și de durată.” (Aurelian Titu DUMITRESCU)
”Fiecare personaj, în felul lui, se agită „înlăuntrul istoriei”, resemnat cu ceea ce i s-a dat. Constantin Pădureanu e un poet în căutarea păcii lăuntrice și a mântuirii. Lucid (el nu e o victimă a iraționalului, cum sunt eu), scrie surâzând, plutește pe deasupra lumii și o înregistrează obiectiv.” (Liviu Ioan STOICIU)
”Scrierile lui Constantin Pădureanu mustesc de viaţă. În “Focuri arzând”, trăirile sunt extreme. Femeile sunt focoase şi bărbaţii mototoli. Personajele “Erau la vârsta când tristeţea / Este o umbră trecătoare / Şi bucuria are numai început”. Între complicaţiile naşterii şi simplitatea morţii, povestitorul prinde zborul clipelor în braţele scrisului său şi le deşartă cititorului, precum „o burtă de struguri de la el din sân.” (Marius GHILEZAN)