De curând, la editura Publica, a apărut volumul ”Crud. Povești tăioase din lumea mâncărurilor și a celor care gătesc”, ediția I, de Anthony Bourdain. Traducerea a fost realizată de Mihai Pascu. Anthony Bourdain este autorul romanelor ”Bone in the Throat” (2000) și ”Gone Bamboo” (2000) și a autobiografiei ”Kitchen Confidential” (Publica, 2012). În prezent este bucătar-șef la Brasserie Les Halles în New York și gazda unui show gastronomic de televiziune, Parts Unknown, difuzat pe postul CNN.
”Un minimum de cunoștințe despre cum se mânuiește un cuțit ar trebui să fie obligatoriu. Fără el nu suntem buni de nimic, suntem niște naufragiați cu o cutie de conserve alături – dar niciun deschizător. Totul începe cu deprinderea modului în care se folosește un obiect ascuțit, suficient de familiar ca să ducem treaba la bun sfârșit fără să ne rănim. Așadar, vorbim despre elementele de bază ale mânuirii, ascuțirii și păstrării cuțitelor, precum și despre acelea ale tăiatului, tocatului și feliatului rudimentar, dar eficient. Nimic prea serios. Doar suficientă îndemânare în folosirea cuțitului, cât să te poți măsura cu orice bunică din Sicilia.” ANTHONY BOURDAIN
”Autorul volumului Kitchen Confidential e de-acum tată, însă nu și-a făcut curat în vocabular, nu și-a pierdut apetitul usturător și nici perspectiva critică.” Time Magazine
”Bourdain e un populist adevărat, la fel de preocupat să ridice în slăvi cel mai umil lucrător la wok, pe cât e să-și preamărească super-chef-ul. Dacă privirea ageră și limba ascuțită i-au adus faima, ceea ce l-a menținut în lumina reflectoarelor este sufletul său. Asemenea lui Oscar Wilde, e un moralist în haine de libertin. Să-l țină mult și bine!” Denver Post
”Domnul Bourdain este un scriitor înflăcărat, cu mult umor și adesea spurcat la gură. Te înfioară când sare la atac, dar e și un entuziast care scrie bine despre lucrurile dragi lui. Relatările sale detaliate despre viețile secrete ale angajațiilor din restaurante sunt nemaipomenite.” Wall Street Journal