spot_img

„Zilele Teatrului Studenţesc În Culise”

Între 8 şi 14 Iulie 2013, Teatrul În Culise organizează a doua ediţie a festivalului „Zilele Teatrului Studenţesc În Culise”, dedicat proaspeţilor absolvenţi ai facultăţilor de teatru. Șapte zile de spectacol, douăsprezece piese de teatru puse în scenă de tinerii actori de la UNATC, Hyperion şi Spiru Haret şi de două ori mai multe locuri în sală. Nu vor lipsi premiile: cel mai bun spectacol, cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor, precum şi cel mai popular spectacol (premiul publicului).

Despre organizatori:
Asociaţia Culturală “În Culise” a fost înfiinţată în 2011 de către doi tineri din domeniul artelor spectacolului, cu scopul de a organiza evenimente culturale. Aceasta îşi propune să readucă în atenţia tinerilor dramaturgia ca formă de divertisment, prin punerea în scenă a unor spectacole actuale, inovative şi nonconformiste şi prin organizarea unor evenimente cu caracter cultural care promovează arta dramatică şi tinerii creatori. În prezent, Asociaţia Culturală „În Culise” se ocupă de activitatea Teatrului „În Culise”, urmând ca la sfârştiul lunii Iulie să lanseze un nou spectacol „Vania sau târfa care nu iubea”.

Intrarea este liberă şi se face numai pe bază de rezervare: 021.320.20.59/0735.026.762 sau http://teatru.inculise.ro/rezervarionline.html. Adresa este: Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

LUNI 8 IULIE
ORA 20:00
Recviem pentru un Iepuraş (Universitatea Spiru Haret: Facultatea de arte – Actorie)
De Mihai Ignat
Cu: Gabriel Huian, Vlad Milotoi, Ruxandra Hule, Marius Rotaru, Mioara Dima, Alexandru Mandu, Adina Şteţcu, Alexandra Mojoiu
Proiect coordonat: Asist. Univ. Dr. Dana Voicu
Afiş: Gabriel Huian
Clasa Conf. univ.dr.Mirela Gorea

MARŢI 9 IULIE
ORA 18:00
Dar dragostea? (UNATC)
De Murray Schisgal
Cu: Bogdan Bordianu, Iany Panait, Irina Antonie
Coordonatori spectacol: Conf. Univ. Dr. Mihai Brătilă şi Lect. Univ. Dr. Mircea Gheorghiu
Light design: Codruţ Mendea
Operator lumini: Alexandru Năstase
Regizor tehnic: Rodica Gaurean
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

ORA 20:00
Omul-Pernă (UNATC)
De Martin McDonagh
Cu: Rareş Andrici, Cosmin Dominte, Tudor Andronic, George Lepădatu
Coordonator proiect: Asist. Univ. Dr. Ion Florin Grigoraş
Scenografie: Cătălin Manea
Foto, video and sound: Florina Dumitrache
Light Design: Andrei Raicu
Sound design si afiş: Alexandru Badelita
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

MIERCURI 10 IULIE
ORA 18:00
Autostrada fără ieşire (UNATC)
De Clay McLeod Chapman
Cu: Andreea Diaconiţa, Radu Taşcă, Mihaela Velicu, Radu Valentin Cristian
Regia: Dan Bordeianu
Lumini şi sunet: Dan Bordeianu
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

ORA 20:00
La Lilieci
(Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte – Actorie)
De Marin Sorescu
Cu: Ionuţ Achivoaie, Bogdan Amurăriţei, Odette Bobocea, Veronica Căliman, Mariangela Coldea, Ana Dumitraşcu, Walid Elleathey, Bianca Hedeş, Evelyn Marcu, Alexandru Minghiuş, Simona Onuţu, Claudia Oprea, Cristina Savu, Ioana Soroiu, Alex Stanciu
Clasa Prof. Universitar Virgil Ogăşanu
Asistent Universitar Liliana Pană

JOI 11 IULIE
ORA 18:00
Aproape (UNATC)
De John Cariani (Traducerea Cristi Juncu)
Cu: Cătălin Jugravu, Alex Mustătea, Vladimir Albu, Andrei Cătălin Andrei, Octavian Costîn, Irina Antonie, Francesca Leonte, Mădălina Craiu, Lorena Luchian, Ilona Brezoianu, Anca Markos
Coordonator proiect: Lector Univ. Dr. Andreea Vulpe
Scenografia: Dan Titza
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

ORA 20:00
Jurnalul Annei Frank (UNATC)
Cu: Monica Mihaela Buzoianu
Regia artistică: drd. Mircea Anca
Coordonator proiect: Mihaela Michailov
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

VINERI 12 IULIE
ORA 18:00
O anecdota provincială (UNATC)
De Alexander Vampilov
Cu: Lia Gherman, Vladimir Albu, Ionuţ Toader, Irina Antonie, George Lepădatu, Andrei Cătălin
Profesori coordonatori: Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Asist. univ. dr. Mihai Brătilă
Scenografia: Roxana Irina Rusu
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

ORA 20:00
Pisica Verde 1 (UNATC)
De Elise Wilk
Cu: Rareş Andrici, Deborah Feldman, Anghel Damian, Irina Antonie, Georgiana Vişan, Andrei Cătălin
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Cosmin Ardeleanu
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

SÂMBĂTĂ 13 IULIE
ORA 18:00
Drama din Vitan
– spectacol invitat în festival, în afara concursului –
De: Roberto Mazzucco
Cu: Ştefan Nistor, Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Maria Popovici
Regia: Cristian Bajora (după o idee de Theo Herghelegiu)

ORA 20:00
Fluturii sunt liberi (UNATC)
De Leonard Gershe
Cu: Răzvan Amitroaei, Alina Badea, Ecaterina Bunduc, George Lepădatu
Proiect coordonat de: Asist. Univ. Dr. Ion Florin Grigoraş
Scenografia: Raluca Alexandrescu
Light design: Andrei Raicu
Sound design: Ion Florin Grigoraş
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

ORA 22:00
KARAOKE

DUMINICĂ 14 IULIE
ORA 18:00
Pisica Verde 2 (UNATC)
De Elise Wilk
Cu: Rareş Andrici, Diana Roman, Anghel Damian, Alexandra Buza, Georgiana Vişan, Andrei Cătălin
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Cosmin Ardeleanu
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

ORA 20:00
FESTIVITATEA DE PREMIERE şi PARTY

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508