spot_img

TNO ”Ion Dacian” participă la ”Zilele Monteorului”

Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian” din București participă la cea de-a patra editie a Festivalului „Zilele Monteorului”, care se desfășoară în perioada 5-7 iulie 2013, la Sărata Monteoru. Programul muzical va fi completat de concertul cvartetului Bella Musica, care abordează un repertoriu clasic, concertul de romante sustinut de solistii Teatrului National de Opereta, dar si de concertul tinerei soliste Cristina Bleandura. O altă prezență concertistică este cea a Corului Teatrului Național de Operetă, care va susține un concert de muzică religioasă la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”.

Copiii vor avea de asemenea parte de două spectacole – „Cocoșelul neascultător”, spectacol muzical al Teatrului Național de Operetă și un spectacol de magie semnat de Robert Tudor (Magicianul Looney) – precum și o serie de ateliere de creativitate coordonate de artiști și colaboratori ai Teatrului Național de Operetă.

PROGRAM

Vineri, 5 iulie 2013
10.00 – 20.00 – Târg de produse și obiecte tradiționale / Aleea principală
16.30 – 17.30 – Atelier de improvizație teatrală pentru copii, coordonat de Valentino Tiron / Conacul Monteoru
18.00 – 19.00 – Recital cvartet „Bella Musica” / Conacul Monteoru
20.00 – Gala Internațională de Operetă „Viața e frumoasă” / Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” / Scenă în aer liber
22.00 – Seara tradițională maghiară / Pensiunea „Țara Luanei”
22.00 – Proiecție de film „B.D. în acțiune” / Scenă în aer liber

Sâmbătă, 6 iulie 2013
09.00 – 10.00 – Atelier de jocuri și concursuri creative, coordonat de Mioara Ifrim / Conacul Monteoru
10.00 – 20.00 – Târg de produse și obiecte tradiționale / Aleea principală
10.00 – Spectacol pentru copii – „Cocoșelul neascultător” / Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” / Scenă în aer liber
11.00 – Paradă de costume, mașini de epocă, trăsuri, marionete uriașe, acrobați pe catalige / Aleea principală, pe ruta Conacul Monteoru – Hotel Ceres
17.30 – Concert de romanțe / Soliști ai Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” / Conacul Monteoru
20.00 – Spectacol de operetă – „Contesa Maritza” / Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” / Scenă în aer liber
23.00 – Seară tradițională ucraineană / Pensiunea „Țara Luanei”
23.00 – Proiecție de film „B.D. în alertă” / Scenă în aer liber

Duminică, 7 iulie 2013
09.00 – 10.00 – Atelier de introducere în dans contemporan coordonat de Mădălina Mechenici și Iulian Rădoi / Conacul Monteoru
10.00 – 11.00 – Atelier de pictură coordonat de Mariana Socolovschi / Conacul Monteoru
10.00 – 20.00 – Târg de produse și obiecte tradiționale / Aleea principală
10.30 – Concert de muzică religioasă / Corul Teatrului Național de Operetă “Ion Dacian” / Biserica „Adormirea Maicii Domnului”
11.00 – Spectacol „Magie pentru copii” – cu: Magicianul Looney / Scenă în aer liber
18.00 – 19.00 – Demonstrație de echitație – cu: Denis Ștefan / Scenă în aer liber
18.30 – Spectacol „Fior d’Amour in Bucuresci”, Teatrul Masca / Conacul Monteoru
20.00 – Concert de muzică populară – cu: Ileana Ciuculete, Mâțu Stoian și Constantin Enceanu; în deschidere Cristina Bleandura / Scena în aer liber
23.00 – Focuri de artificii / Terenul de fotbal

Participarea la evenimentele programate în cadrul Festivalului „Zilele Monteorului” este gratuită.
ORGANIZATORI: Consiliul Local Merei, Consiliul Județean Buzău, Consiliul Municipal Buzău
CO-ORGANIZATOR: Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”
PARTENERI: Opera Națională București, Antrec, ADI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508