spot_img

M&M Open Workshop lansează în București două ateliere: Antropologie și Mozaic

Începând cu 21 mai 2013, în fiecare marți, timp de şase săptămâni, de la ora 18.30, la Institute, The Cafe situat în Știrbei Vodă, nr. 104-106, Bucureşti, va avea loc Atelierul de Antropologie, susţinut de Constantin Gatin, iar în fiecare miercuri, timp de patru săptămâni, începând din 22 mai 2013, se va desfăşura Atelierul de Mozaic, găzduit de Saşa-Liviu Stoianovici. Un eveniment organizat de M&M OpenWorkshop, în parteneriat cu Institute, The Cafe.


În cadrul atelierului de antropologie, Constantin va aborda împreună cu participanții câteva subiecte despre realităţile cotidiene cu care ne întâlnim fiecare dintre noi şi care ne provoacă, nu de puţine ori, uimirea. Subiectele au fost selectate cu scopul de a fi apropiate intereselor şi experienţelor unui public urban cât mai variat, propunând în acelaşi timp câteva grile teoretice de citire a lor.
Atelierul este structurat în două componente:
Partea I:
Bucureşti şi bucureşteni – spaţiu, indivizi, comunităţi, simboluri – 21 mai a.c.
Cine sunt bucureştenii şi ce fel de oraş „construiesc” ei? Cât de publice sunt spaţiile publice, cum ia naştere un oraş şi care sunt poveştile lui?
Vecinătăţi urbane – arii naturale, unităţi ecologice, interacţiune socială – 28 mai a.c.
– Cartiere private închise cu bariere şi posturi de pază, străzi pe care răsună manele şi unde petrecerea ocupă carosabilul, cartiere cu centre de afaceri, cartiere cu baruri, cluburi şi terase, cartiere dormitor. Cine şi cum le populează?
Graffiti, street-art, subculturi – alternative la mainstream – 4 iunie a.c.
Pentru cine se întreba, privind zidurile acoperite cu desene şi simboluri graffiti, dacă artiştii din Lascaux şi Altamira au reînviat, am putea răspunde că ei probabil nici nu au murit vreodată. Care sunt noile valenţe ale artei stradale, cum este ea integrată fenomenului cultural modern şi cine sunt cei care o produc?

Partea a II-a
Loisirul de weekend – mall-ul şi clubul – 11 iunie a.c.
Este cunoscută afirmaţia că mall-ul a devenit noua catedrală a societăţii contemporane. Cât de „credincioşi” sunt bucureştenii şi ce fel de ritualuri îndeplinesc în cele peste 30 de mall-uri şi centre comerciale existente în oraş? Dar clubul? Este o activitate de relaxare şi frivolă sau una epuizant de serioasă?
Muzeul satului şi Muzeul ţăranului român – viziuni urbane despre lumea rurală – 18 iunie a.c.
Un muzeu este mai mult decât o colecţie de obiecte, ele fiind expuse nu doar cu scopul de a informa în mod obiectiv vizitatorii, ci şi pentru a ilustra idei sau chiar pentru a sugera concluzii. În Bucureşti există două muzee dedicate vieţii rurale, unul dintre ele devenind chiar un loc deosebit de modern şi de …hip!
Corpul – ce îmbracă veştmintele şi cum să dezbrăcăm un corp – 25 iunie a.c.
De cele mai multe ori ceea ce acoperim concentrează mult mai mult atenţia decât ceea ce este lăsat vederii. Cum şi cu ce ne îmbrăcăm şi mai ales ce dezvăluim? Cât de mult din corpul nostru ne aparţine şi cât împărţim cu ceilalţi?
*Taxa de participare pentru partea I sau pentru partea a II-a a atelierului de antropologie este de 130 lei. Persoanele care doresc să participe la întregul atelier vor beneficia de o reducere de 25% din preţul celei de a doua părţi.
Dacă veniți cu încă doi prieteni, primiți o reducere de 10% pentru fiecare dintre voi. Reducerile se pot cumula.
Taxa de participare include materialele de prezentare, rechizitele, o cafea de primire și onorariul moderatorului.
ATELIERUL DE MOZAIC
Atelierul de Mozaic, găzduit de Saşa-Liviu Stoianovici, vă propune o serie de 4 întâlniri începând cu 22 mai a.c in fiecare miercuri de la ora 18.30, la Institute, The Cafe situat în Știrbei Vodă nr. 104-106
Atelierul are ca obiectiv inițierea participanților în lucrul cu piese de ceramică (farfurii, căni) realizate manual de către un meşter olar, special pentru acest atelier. Pe lângă obiectele ceramice, cursanţii pot alege să decoreze şi piese din lemn.
Atelierul este structurat in două părți: în prima parte (primele două întâlniri), participanții vor decora câte o farfurie şi o cană de ceramică, iar în a doua partea (următoarele două întâlniri) vor decora un bol de ceramică sau o ramă foto. Produsele din ceramică și lemn vor fi achiziţionate direct din micile ateliere a doi meşteri rurali din Lunca Dunării. Din punct de vedere tehnic, vor fi folosite piese speciale pentru mozaic.
*Taxa de participare pentru partea I (primele două întâlniri) sau pentru partea a II-a (ultimele două întâlniri) este de 110 lei. Persoanele care doresc să participe la întregul atelier (toate cele patru întâlniri) vor beneficia de o reducere de 25% din preţul celei de a doua părţi.
Dacă veniți cu încă doi prieteni, primiți o reducere de 10% pentru fiecare dintre voi. Reducerile se pot cumula.
Taxa de participare include obiectele de ceramică şi de lemn, piesele de mozaic, consumabilele utilizate (adezivi, chit, bureţi, pensete, şmirghel, folie de protecţie etc.), o cafea de primire și onorariul moderatorului.
Toţi participanţii vor primi un discount de 10% pentru taxele de participare la alte ateliere M&M.
Înscrierile se pot face online, la office@mmopenworkshop.ro menţionând numele atelierului pentru care se face inscrierea.
Despre M&M Open Workshop
M&M Open Workshop este un start-up energic care promovează programe de petrecere a timpului liber şi dezvoltare personală ce îmbină dorinţa de a descoperi, încerca şi învăţa lucruri inedite cu plăcerea de a petrece timpul în locuri de poveste.
Programele se adresează atât tinerilor profesionişti, elevilor sau studenţilor, copiilor şi adulţilor care doresc să împartă ce au acumulat şi să continue să înveţe, dar si celor aflaţi în căutarea unui grup cu care să împărtăşească interese similare, profesionale sau de timp liber şi celor dornici de relaxare sau divertisment, de creativitate, frumos şi echilibru.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508