Vineri, 31 mai 2013, în cadrul ediției a VI-a a Târgului Internațional de Carte Bookfest, la standul editurii Tracus Arte a avut loc lansarea volumului ”Lui” semnat de flautistul Ionuț Bogdan Ștefănescu. Despre carte dar și despre latura de poet a artistului a vorbit scriitorul Dan Mircea Cipariu. Moderator: Ioan Cristescu.
Ioan Cristescu, directorul editurii Tracus Arte: „Este o lansare mai puțin obișnuită, în sensul că noi suntem obișnuiți cu poeții de meserie. Meseria de poet a muzicianului Ionuț Bogdan Ștefănescu este născută din talent. Este atipic!”
Scriitorului Dan Mircea Cipariu nu îi este străină poezia lui Ionuț Bogdan Ștefănescu, fiind prezent și la lansarea altor cărți de poeme semnate de muzician: „Vorbim despre o nouă carte de poezie a ”flautului de aur”, o carte care poartă titlu ”Lui” și care este un obiect în sine, cu gravuri semnate de Mircia Dumitrescu, gravuri care intră în legătură rezonantă cu substanța acestui volum. Ar putea fi un poem-rugăciune cu 52 de secvenţe, o carte cu totul și cu totul specială care vizează, în primul și primul rând, o călătorie în interior și eliberarea de sine, prin intermediul dumnezeirii. Ce este foarte important în această carte este conștiința superioară că autorul este și Creație și Creator, că este după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și, în același timp, este oglindire a programului divin. E o carte de mari adâncimi spirituale și ea poate să ne dezvăluie, într-o altă cheie de lectură, o altfel de inițiere. O treaptă de inițiere cu puterea de a-L iubi pe Dumnezeu și, în același timp, cu puterea de a-l iubi pe Celălalt. Această carte a lui Ionuț Bogdan Ștefănescu este suprinzătoare după celelalte cărți ale sale de poezie pentru că aceasta este și cea mai dedicată unei relații speciale, intime, pe care autorul o are cu spațiul sacru.
Pe mine m-a impresionat foarte mult relația dintre imagine/gravurile Maestrului Mircia Dumitrescu și textul poetic. Textul poetic este unul al dicțiunii interioare, nu unul care să propună revoluții textuale. Este un text trăit, visat, într-un timp al trăirii și mărturisirii.
Aș putea afirma că avem de a face cu una dintre cele mai interesante cărți spirituale care au apărut în România în ultimii ani. Nu este neapărat o carte de poezie, deși folosește acest gen. Este o carte profund spirituală”.
Dorina CIOPLEA