Joi, 30 mai 2013, de la ora 18.00, la Galeria „Dialog” de la parterul Primăriei Sectorului 2, va avea loc vernisajul unei expoziții de artă semnată de Legendina. Un eveniment organizat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României de la Berna. Lucrările de pe simeze se înscriu în secţiunea „Artişti din diasporă”, fiind semnate de această dată de o artistă plastică care trăieşte la Lugano – Elveţia.
Legendina a studiat la Academia de Arte din Bucureşti. Timp de trei ani a frecventat atelierul faimosului pictor Corneliu Baba, primind mai apoi, în Elveţia, un sprijin important din partea maestrului Filippo Boldini.
Are numeroase expoziţii personale şi colective la Bucureşti, Lugano, Shaffhausen, Montreux (Medalia Internaţională de Argint 1987), Paris, Aries (Medalia Internaţională de Aur 1988), Marsilia (medalia de aur 1988), Pernes – les Fontaines (medalia de argint 1988), Aix -en Provance, Cannes ( Marele Premiu al Coastei de Azur 1989).
Numele său este inclus în catalogul Internaţional al Societăţii Artiştilor Francezi (1987) şi în cel al Artiştilor Independenţi (1987). Unele dintre lucrarile sale sunt deţinute de colecţii publice şi private din Elveţia, U.S.A, Canada, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi România.
« Pentru Legendina subiectul a avut întotdeauna o importanţă relativă. Interesul artistei se focusează pe învăţăturile şi principiile lui Corneliu Baba, profesorul său în anii Academiei din România şi figură călăuzitoare de-a lungul educaţiei sale artistice. Calitatea picturală este obţinută printr-o muncă asiduă, parcurgând suprafaţa centimetru cu centimetru,prin scurte atingeri de cuţit, astfel încât diverse straturi de culoare se ivesc de sub cel final. Rezultatul este o culoare intensă ,care împresoară figura sau obiectul cu magie. În căutarea unui cromatism măreţ şi dens, Legendina urmează lecţiile lui Baba, pasiunea sa pentru şcoala veneţiană şi olandeză, subliniind importanţa culorilor. Ea face de asemenea referire la forţa de sugestie,care însoţeşte simplitatea icoanelor artei populare româneşti sau delicateţea şi rafinamentul picturii italiene a secolului XV” – Simone Soldini.