Vineri, 24 mai 2013, ora 19.30, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, Bucureşti), va avea loc o întâlnire cu scriitorii Iulian Tănase, Mihai Curtean și Cristina Nemerovschi. Aceştia vor susţine lecturi din cele mai recente apariții editoriale ale lor – „Iubitafizica” de Iulian Tănase, “flux” de Mihai Curtean și „nymphette_dark99” de Cristina Nemerovschi, volume apărute la Editura Herg Benet.
„Ce au în comun cele trei cărți? Cei trei autori oferă perspective diferite asupra iubirii și, în plus, au o plăcere greu de stăpânit în a inventa jocuri narative, modelând textul până când acesta devine un caleidoscop ce arată de fiecare dată o altă imagine. Cele trei cărți, din care autorii ne vor oferi fragmente pe viu, au caracteristica de a-și incita cititorul, dezvăluindu-i mult, dar nu totul.
Iubitafizica este ştiinţa iubirilor imaginare. Toate iubirile şi iubitele imaginare sînt excepţii ce se supun, în tăcere, iubitafizicii. Adevărul care contează pentru iubitafizică este cel inventat, adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori.” (editorii)
“Adept al unei oralităţi subliniate, poet exersat, îndrăgostit de literatură, autorul flux-ului are acea sensibilitate a artistului conştient de resursele oricărui călător aflat la începutul călătoriei. Nuvela se dezvoltă poematic, susţinută însă pe observaţii prozastice foarte bune şi pe o construcţie narativă care anunţă un romancier interesat de autenticism.” – Doina Ruști
„Nymphette_dark99, cel de-al patrulea roman semnat de Cristina Nemerovschi, propune un portret al Lolitei de astăzi, un personaj deopotrivă carismatic și controversat, care are toate șansele să devină un nou reper al feminității nonconformiste în redescoperire.” (editorii)
Iulian Tănase s-a născut la 3 septembrie 1973 în Moineşti (Bacău). A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti (1999) și Facultatea de Filosofie, Universitatea București (2010). A fost timp de 13 ani redactor la Academia Cațavencu (1997-2010). Este realizator programe la Radio Guerrilla (din 2004) și redactor la revista Kamikaze (din 2010).
Dintre volumele publicate: Îngerotica (1999); Poeme pentru orice eventualitate (2000); Iubitafizica (2002); Sora exactă (2003); Ochiul Exploziv (2006); Trusa instalatorului de umbre (2006, împreună cu Dan Stanciu); Abisa (2007); Adora (2009); Cucamonga (2012); Oase migratoare (2012).
În străinătate a publicat volumele: Balkanische Alphabete (împreună cu Constantin Acosmei și Vasile Leac), Wunderhorn, Heidelberg, 2009; și Aimétaphysique (la science des amours imaginaires), Éditions Le Coudrier, 2010 (Belgia).
A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum (Editura Vinea/ICARE, 2002). Împreună cu Dan Stanciu și Sebastian Reichman coordonează publicația Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.
În 2009 a primit, în Germania, Premiul Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est. În 2011, un fragment din romanul său Oase migratoare (în curs de apariție) a obținut, în Austria, Premiul 1 la concursul literar „1+1+1=1 Trinitate“, organizat de Kulturzentrum bei den Minoriten din Graz.
În 2008 a fost visiting writer la International Writers Workshop, în Hong Kong. A participat cu lucrări la London International Festival of Surrealism, ediţiile 2007 şi 2008. Este prezent cu texte în reviste și antologii din Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia.
Mihai Curtean s-a născut la Sibiu, la 21 mai 1981. A absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi Facultatea de Jurnalistică a Universităţii „Lucian Blaga” din acelaşi oraş.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-şef al Editurii A.T.U. din Sibiu şi coordonator al colecţiilor „Raftul de poezie” şi „Proză contemporană”, la aceeaşi editură.
A publicat în revistele Vatra, Tribuna, Dacia Literară, Convorbiri Literare, Poezia, Hyperion, Egophobia, Mişcarea Literară, Euphorion, Transilvania, Saeculum şi altele. Este prezent în mai multe antologii de poezie şi proză.
A publicat volumele de poezii: „O foame de roşu”, Editura Timpul, Iaşi, 2005 (Marele premiu la Concursul Naţional de Poezie – debut în volum – „Aurel Dumitraşcu”, ediţia a XII-a, Piatra-Neamţ, 2005), „Jazz pentru moartea & co.”, Editura Vinea, Bucureşti, 2007, „Camiku”, Editura Brumar, Timişoara, 2009 (ediţia a doua, Editura A.T.U., Sibiu, 2010), şi „17”, Editura A.T.U., Sibiu, 2012.
Volumul de faţă, FLUX (Herg Benet, 2013) reprezintă debutul său în proză.
Cristina Nemerovschi s-a născut la Bucureşti; a absolvit Facultatea de Filosofie, urmată de un master tot de filosofie. A publicat proză pentru prima dată în revista Egophobia.
În noiembrie 2010 debutează cu romanul Sânge satanic, care este reeditat câteva luni mai târziu. Pe lângă entuziasmul cititorilor, care s-a concretizat în poezii, piese de teatru, visual art, muzică, toate inspirate de roman, Sânge satanic întâmpină reacţii amuzante, cum ar fi: “Cum o să mai iasă România vreodată din criză când se publică astfel de cărţi, care-l fac pe Dumnezeu să-şi întoarcă faţa de la poporul nostru?”, culminând cu o petiţie online pentru interzicerea cărţii şi cu ameninţări cu moartea lansate către autoare, editură şi de asemenea către personajele principale ale cărţii.
Romanul a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.
În 2012 publică alte două romane: Pervertirea şi Ani cu alcool şi sex.
Este prezentă în antologiile Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală (coordonată de Igor Ursenco, apărută la Herg Benet în 2011) şi Zombii – Cartea morţilor vii (editată de Mircea Pricăjan, Millennium Books, 2013).