Joi, 30 mai 2013, ora 17:00, la standul Editurii Curtea Veche Publishing, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest de la Bucureşti, a fost lansat volumul “Artă şi Comunicare” de Adrian Leonard Mociulschi. Despre carte au vorbit Monica Ghiurco și Cătălin Sturza. Moderator: Miruna Meiroşu.
Cătălin Sturza: Acesta este cel de-al treilea volum al lui Adrian Leonard Mociulschi. Autorul vine cu o nouă propunere de carte care se situează între studiu academic și o carte de investigație a legăturii între artele frumoase și științele exacte. Domnul Adrian Mociulschi, care este un urmaș al unei familii nobile de origine poloneză, dublu licențiat în teologie catolică și în muzică. El a mai publicat la Curtea Veche Publishing “Evul Mediu: Arhitectura si Muzica” (2011) și “Evul Mediu: Arhitectura si Muzica” (2012). Acum publică al treilea său volum care vine cu o poveste interesantă.
Monica Ghiurco: Trebuie să mărturisesc o bucurie dublă. Cea de a fi alături de editura Curtea Veche, o editură prietenă mie, și în al doilea rând în calitate de prietenă a autorului. S-a vorbit aici despre familia deosebită din care el provine. Vine cu un bagaj de cunoștințe, cu o genă artistică recunoscută. Am citit cu foarte mare plăcere această carte, care a fost și o surpriză pentru mine, să descopăr latura de cercetător, cea care o dublează pe cea de artist. Așa că dincolo de creațiile muzicale, care sunt remarcabile, iată se conturează și un autor de literatură științifică de mare calibru.
M-am bucurat să citesc o serie de percepții, de judecăți de valoare, de analize. Cred că tehnocultura, acest fenomen pe care foarte bine îl surprinde în această carte Adrian Leonard Mociulschi, poate să aibă efecte nebănuite. Tocmai de aceea oamenii de comunicare ar trebui să aprofundeze acest fenomen, pentru a fi foarte atenți.
Adrian Leonard Mociulschi: Considerând că fenomenul comunicării, comunicarea, ar trebui să fie artă, încerc să fiu foarte scurt pentru a lăsa ideile să vorbească prin carte. Voi continua aceste cercetări în sfera comunicării. Am încercat în acest volum să arăt faptul că în cultura contemporană mass-media joacă un rol extrem de important. Adresez tuturor cititorilor mei îndemnul ca procesul comunicării să fie pentru noi toți o artă.