Vineri, 22 martie 2013, ASR Principele Radu al României va fi prezent la Paris, unde va lansa volumul “Anul Regelui” în ediție bilingvă franceză și engleză (“L’Année du Roi / The King’s Year“, Curtea Veche Publishing, 2013). Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00 la sediul Institutului Cultural Român (1, Rue de l’Exposition, Paris). În aceași zi, de la ora 18.30, Alteța Sa Regală va participa la Salonul cărții din Paris la conferința “La spiritualité roumaine dans l’Europe du XXe siècle”, ce va avea loc la Pavilionul României (R78). Conferința se va prelungi, începând cu ora 19.30, cu o lansare de carte și o sesiune de autografe.
“Nu am putut găsi un loc și un moment mai potrivite lansării ediției bilingve a volumului <<Anul Regelui>>. Salonul de carte de la Paris este o manifestare culturală extraordinară, iar comunitatea de români din Franța aștepta cu nerăbdare lansarea acestui volum.”, a spus doamna Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing, ce va fi prezentă la evenimentul de lansare a cărții.
“Anul Regelui”, volum publicat inițial în limba română (Curtea Veche Publishing, 2011) în preajma celei de-a 90-a aniversări a Majestății Sale Regelui Mihai I, a cunoscut un mare succes, numărându-se printre cele mai bine vândute cărți ale anului 2012 în România. Cartea semnată de ASR Principele Radu al României este o prezentare amplă şi fascinantă a vieţii Familiei Regale, aşa cum se desfăşoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp, cu ocazia fiecărei sărbători sau vizite oficiale, dar şi în momentele de zi cu zi.
Sunt descrise în amănunt diferitele evenimente la care iau parte membri ai Familiei Regale a României, de la vizite externe, oficiale sau nu, până la întâlniri economice sau de lucru, de la jubilee, aniversări şi ceremonii, la momente intime, petrecute între prieteni şi rude. În finalul cărţii există de asemenea şi alte câteva secţiuni de interes pentru publicul larg, precum un arbore genealogic, o listă a persoanelor care au primit decoraţii regale, sau o prezentare amănunţită a etichetei ce se cuvine a fi respectată în prezenţa membrilor Familiei Regale a României.
Noua ediție a cărții este realizată în condiții grafice de excepție și prezintă în limbile franceză și engleză lumea aparte a regalității românești. Volumul, însoțit de numeroase fotografii în exclusivitate, zugrăvește în detaliu: viaţa de la Palatul Elisabeta şi de la Palatul Săvârşin, sărbătorile din jurul Majestăţii Sale, activităţile de zi cu zi ale membrilor Casei Regale, personalul din jurul Majestăţii Sale, protocolul de la Casa Regală. Cartea, asemenea altor volume din colecția “Casa Regală” de la Curtea Veche Publishing, încearcă să dărâme barierele de protocol şi rigoare impuse de statutul regal şi să pătrundă în profunzime, arătând lumea ascunsă între copertine şi perdele grele. Volumul își propune să răspundă curiozităţii oricărui om care doreşte să afle mai multe despre Familia Regală.
ASR Principele Radu al României scrie într-un stil cald şi apropiat, volumul având astfel nu numai valoare documentară şi istorică, ci şi un stil accesibil şi uşor de parcurs. Anul Regelui dovedeşte între coperţile sale că Familia Regală nu numai că nu a stat în loc, ci dimpotrivă, este foarte actuală şi prezentă în vieţile noastre şi în istoria de zi cu zi a României.
Salonul Internațional de Carte de la Paris, prilejul lansării acestui volum de Curtea Veche Publishing, este considerat cea mai importantă manifestare a pieței editoriale din Franța, cu o medie de 180.000 de vizitatori pe ediție. Salon du Livre reunește în fiecare an peste 1.000 de expozanți din 40 de țări, 30.000 de profesioniști ai pieței editoriale internaționale și peste 2.000 de autori din toata lumea. La cea de-a 33-a ediție a sa (22-25 martie), unde România este țară invitată de onoare, Curtea Veche Publishing va participa cu mai mulți autori: ASR Principele Radu al României, Basarab Nicolescu, Adina Rosetti, Adrian Cioroianu, Eugen Simion, Cristian Bădiliță, Bogdan Suceavă.